Повинна знати кожна господиня: скільки варити курячі ніжки до повної готовності

17 червня 2023, 16:03оновлено 12 липня 2023, 13:15
20939
Час варіння гомілок відрізняється залежно від кількох факторів. Є кілька секретів, які повинен знати кожен.
Куриные голени
Скільки потрібно варити курячі гомілки/ колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Куряче м'ясо по праву займає особливе місце серед інших продуктів як за своїми корисними властивостями, так і за чудовим смаком. Страви з такого м’яса популярні у більшості національних кухонь країн світу. При цьому корисний склад такого продукту робить його бажаним у кожному раціоні.

Особливою популярністю серед господинь користуються курячі гомілки. Але у багатьох під час приготування може виникнути запитання, скільки за часом готувати курячі ніжки. Главред розібрався, скільки потрібно варити курячі ніжки до повної готовності.

Головне, що варто пам’ятати – під час варіння гомілок можна дуже легко перевірити ступінь їхньої готовності, якщо дістати одну з них на тарілку або ж на обробну дошку. Потрібно проколоти бік гомілки виделкою і подивитися, сік якого кольору при цьому витікатиме. Якщо рожевого – то курятину ще потрібно трішки доварити – принаймні не менше 5 хвилин, якщо прозорого – гомілка готова.

відео дня

Скільки за часом готувати курячі ніжки

Якщо ви варите курячі гомілки, зазвичай достатньо буде проварити їх 30 хвилин. Але це в тому разі, якщо вони свіжі, а не ви їх щойно дістали з морозилки.

Час, який знадобиться для варіння, залежить від кількох факторів. Якщо це м'ясо курей бройлерних порід, то на його приготування знадобиться менше часу – 25-30 хвилин. Цей час варто засікати з моменту закипання води. Якщо ж ви готуєте гомілки домашньої курки, то їх потрібно варити від 30 до 45 хвилин.

Якщо ж ви хочете приготувати ароматний бульйон для супу з курячих гомілок, то потрібно їх варити на упродовж години і обов’язково на маленькому вогні.

Скільки варити курячі гомілки в мультиварці

Якщо ви готуєте курячі ніжки у мультиварці, то потрібно обрати у гаджеті режим "варіння" і залишити курятину готуватися у такому режимі упродовж однієї години.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти