Вдома буде ідеальна чистота: 10 порад, як позбутися пилу в квартирі назавжди

25 січня 2023, 14:04
Якщо вас регулярно турбує питання, чому так багато пилу в квартирі, прийшов час покласти кінець цій проблемі.
Уборка, пыль
Є 10 правил, як позбутися пилу в квартирі/ ua.depositphotos.com

Пил можна назвати невидимим ворогом господинь і господарів. Адже він настільки маленький, що його спочатку і не видно. Але коли він підступно осідає на різних поверхнях і формує досить помітний шар, тоді без вологої ганчірки уже не обійтися. Тому питання, як зменшити кількість пилу в квартирі, напевно, турбує багатьох.

Пил може погано впливати на наше самопочуття, викликаючи алергічні реакції. Таку реакцію часто спричиняють дріжджові гриби, частинки плісняви і пилові кліщі, які можуть міститися у пилі, але він може викликати алергічну навіть без таких алергенів у своєму складі.

Звідки береться пил у квартирі

Напевно, час від часу у багатьох із нас виникає у голові питання, звідки стільки пилу в квартирі. Здається, прибирали лише вчора чи позавчора, а сьогодні "несподіваний гість" завітав знову і зручно вмостився на усіх поверхнях меблів. Така ситуація дуже дратує, чи не так?

відео дня

Отже, давайте розбиратися, як позбутися пилу в квартирі. Для цього потрібно дотримуватися 10 порад.

1. Позбудьтеся від пилезбірників

На багатьох поверхнях пил дуже легко протирається, тому під час прибирання від нього неважко позбутися. Проте є поверхні, на яких він накопичується упродовж довгого часу. Такими пилезбірниками є, наприклад, килими, м’які іграшки, книги, газети, папери тощо.

Якщо якісь із цих речей вам не дуже важливі, краще щоб вони не стояли у кімнатах і не збирали на себе пил. Якщо ж це важливі для вас речі, то приділяйте їм особливу увагу. Наприклад, частіше періть м’які іграшки та килими, очищайте від пилу книги тощо.

2. Проводьте вологе прибирання

Найкраще робити вологе прибирання не рідше, ніж раз на тиждень. Текстиль та м’які іграшки потрібно прати двічі на місяць.

Також не можна забувати протирати пил на листі кімнатних рослин.

Вдома буде ідеальна чистота: 10 порад, як позбутися пилу в квартирі назавжди
Регулярно проводьте вологе прибирання/ ua.depositphotos.com

3. Використовуйте спеціальні засоби для прибирання

Наприклад, можна розвести кондиціонер для прання з водою, додавши вчетверо більше води ніж кондиціонера. Розчин залити у пульверизатор, обприскати поверхні та протерти ганчіркою. Кондиціонер має антистатичний ефект, тому поверхні на довше залишатимуться без пилу.

4. Регулярно споліскуйте ганчірку

Під час прибирання потрібно регулярно споліскувати ганчірку, щоб ефективніше очищати поверхні і не розносити бруд. Також регулярної заміни потребує фільтр пилососа.

5. Проводьте прибирання зверху донизу

Якщо порушити це правило і прибрати спочатку нижні полиці, а потім, приміром, помити люстру і жалюзі – пил просто опуститься донизу знову. Це буде "сізіфова праця", і вам доведеться знову мити уже прибрані місця.

6. Краще уникати великої кількості декору

Якщо вдома буде багато декоративних речей, потім доведеться витрачати багато часу, щоб їх усі очистити від пилу й перемити. Тому краще уникати накопичення таких деталей інтер’єру. Якщо ж вони для вас важливі, краще зберігати їх за скляними дверцятами закритих шаф.

Вдома буде ідеальна чистота: 10 порад, як позбутися пилу в квартирі назавжди
Не варто захаращувати полиці – тоді прибирання буде складнішим/ ua.depositphotos.com

7. Закривайте вікна

Провітрювати приміщення важливо. Проте якщо постійно тримати вікна відчиненими, то пил з вулиці потраплятиме у кімнати. Особливо ця проблема актуальна, якщо ви живете у густонаселеному місці, або ще й поруч зі жвавою трасою.

8. Користуйтеся хімчисткою для "складних" речей

Якщо деякі дуже великі речі не поміщаються у пральну машину – наприклад, великі покривала – то можна занести їх у хімчистку. Також можна чистити такі речі відпарювачем.

9. Використовуйте менше синтетики

Натуральні тканини не притягують пил так сильно, як синтетичні. Тому краще мати у своєму гардеробі менше синтетики.

Для уникнення збирання пилу на одязі також можна просто придбати чохли для зберігання речей.

10. Регулярно мийте вентиляційні решітки

Це не обов’язково робити під час кожного прибирання, проте час від часу не забувайте їх очищати.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти