Дивно, але це працює: навіщо господині протирають унітаз та раковину соняшниковою олією

29 грудня 2022, 19:53
Главред розповідає, для чого потрібно протирати сантехнічні вироби соняшниковою олією і який ефект це приносить
унитаз
Навіщо протирати унітаз соняшниковою олією / ua.depositphotos.com

Усі звикли, що соняшникова олія є незамінним помічником під час приготування страв. Проте досвідчені господині активно використовують її ще й в побуті. Зокрема, соняшниковою олією протирають унітаз, раковину чи ванну. Главред розповідає, для чого потрібно протирати сантехнічні вироби соняшниковою олією і який ефект це приносить.

На перший погляд може здатися, що протирати унітаз соняшниковою олією – погана ідея, адже він стане брудним, липким та слизьким. Проте у соняшникової олії є такі властивості, які навпаки допомагають підтримувати сантехнічні вироби у чистоті.

Цим методом активно користуються досвідчені господині, адже, погодьтеся, у вихідні хочеться відпочити, а не займатися прибиранням. Саме соняшникова олія допомагає полегшити життя та зекономити час.

відео дня

Неймовірно, але, якщо раз на 2 тижні протирати унітаз, раковину та ванну соняшниковою олією, то вона допоможе запобігти появі вапняного нальоту, а також підтримуватиме сантехніку у чистоті. Уся справа в тому, що олія утворює на сантехніці невидиму плівку, яка відштовхує з поверхні рідини та запобігає скупченню бруду.

Зауважте, що перед тим як натирати сантехніку олією, її потрібно ретельно вичистити від бруду. Коли справу зроблено, треба налити кілька крапель на ватний диск (тут важливо не переборщити!) та ретельно протерти усі вироби. Після цього потрібно знову протерти сантехніку сухою (не синтетично) тканиною, прибравши залишки олії. Тепер ваш унітаз, ванна та раковина сяють та виблискують, немов нові.

До речі, для натирання можна використовувати не лише соняшникову олію, а й різноманітні косметичні олії, які ще й наповнять вашу ванну кімнату приємним ароматом. Найкращим варіантом буде олія лаванди, кокосу, ялівцю, жасмину чи апельсина.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти