Думали, що зламався алкотестер: п’яний українець ошелешив поліцію у Польщі

22 жовтня 2021, 12:33оновлено 2 листопада 2021, 12:22
Один із поліцейських зазначив, що за 19 років служби ще такого не бачив.
Думали, що зламався алкотестер: п’яний українець ошелешив поліцію у Польщі
Тестер показував 5 проміле алкоголю / REUTERS

У Польші, у місті Тарчин, п’яний українець шокував поліцію – він потрапив у ДТП, і алкотестер показав 5 проміле алкоголю в його крові.

Як пoвідoмляє польський сайт Yavp.pl, 44-річний українець пізнього вечора за кермом свого "Опеля" влетів у паркан. Його спроби виїхати назад закінчилися нічим. Повз саме проїжджали поліцейські, вони помітили інцидент, витягли водія з-за керма та протестували його на тверезість.

Правоохоронці думали, що алкотестер зламався

Спочатку шоковані правоохоронці подумали, що їхній алкотестер зламався, пише видання. Тестер показував 5 проміле алкоголю – це майже смертельна доза для середньостатистичної людини.

відео дня

читайте такожАлкоголь на порожній шлунок: що насправді відбувається з організмомПовторні тести не змінили цей показник. Наголошується, що після цього водій поклав між кріслами поліцейського авто кілька сотень злотих, намагаючись відкупитися.

Не могли допитати 12 годин

У результаті 44-річного громадянина України заарештували. Через сильну ступінь сп’яніння його не могли допитати більше 12 годин. Один із поліцейських зазначив, що за 19 років служби ще такого не бачив. За керування у нетверезому стані та спробу підкупу поліцейських українцю загрожує тюремне ув’язнення.

Що означає 5 проміле в крові

Як пише Вікіпедія, при 2 проміле в крові людина стає збудженою і емоційною. Порушуються рефлекси, координація рухів, зв'язне мовлення. Від двох до трьох проміле - люди втрачають свідомість, трапляються провали у пам'яті. Люди перестають адекватно сприймати дійсність. 4-5 проміле - це повна втрата контролю за поведінкою, втрата свідомості і можливість смерті. В людини втрачається почуття рівноваги, порушується ритм дихання і серцебиття. Більше п'яти проміле в крові - це високий ризик загального отруєння організму і смерті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти