Дві дієві поради для порятунку врожаю: як захистити помідори від фітофтори

20 червня 2023, 12:22
1160
Главред розповість, як доглядати за помідорами влітку і що найголовніше в захисті врожаю.
як захистити помідори від фітофтори
як захистити помідори від фітофтори / Колаж: Главред, фото: instagram irina.brusova.80

Літо - період великої кількості свіжих овочів, фруктів і зелені. Одним з найпопулярніших овочів є томат. Однак мало хто знає, що можна позбутися врожаю через фітофтору. Про те, як захистити помідори від фітофтори - розповімо далі.

Фітофтора на помідорах - чим небезпечна

Фітофтороз - це одне з найбільш шкідливих захворювань на кустах томата. Воно може позбавити садівника врожаю. Це небезпечне грибкове захворювання досить часто зустрічається на томатах. Викликає його підвищена вологість, погана циркуляція повітря в кущах. Від цього захворювання дуже важливо обробляти рослини, оскільки воно може забрати врожай.

Як захистити помідори від фітофтори народними засобами - два способи

Захисні засоби можуть допомогти запобігти розвитку фітофторозу. Для першого засобу вам знадобиться всього лише марганцівка і часник.

відео дня

150 грам подрібненого часнику потрібно залити 200 мілілітрами води і настояти в темному місці близько доби. Потім в проціджену часникову настоянку необхідно додати 1 грам марганцівки, розчинити це все в відрі води і бризкати отриманим засобом кущі раз в тиждень, поки не побачите поліпшень. Для профілактики такий засіб можна використовувати раз на місяць.

Також можна обприскати помідори і іншою сумішшю - в 9 літрів води додати 1 літр молочної сироватки/знежиреного молока і 50 грам йоду. Цей розчин необхідно шляхом обприскування рослини, плодів і грунту грядок. Таку обробку необхідно проводити кожні 10 днів до збору врожаю, якщо ви не знаєте додаткових способів як доглядати за помідорами влітку.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти