Димний осінній смак дині: як і коли правильно потрібно їсти смачну ягоду

19 вересня 2022, 19:50оновлено 19 вересня 2022, 20:35
Як останній відгомін спекотного літа - солодкий смак дині. Главред зібрав все, що потрібно знати про вживання це популярною і смачною ягоди.
Диня
Димний осінній смак дині: як і коли правильно потрібно їсти смачну ягоду / Ботанічка, ГородЧе

Як треба їсти диню

Диню слід їсти окремо від інших продуктів, не запиваючи водою, тим більше холодною;

Особливо сильний розлад кишечника диня може викликати в поєднанні з молоком, кисломолочними продуктами( йогуртом, ряжанкою, кефіром), медом і алкоголем;

Найкраще їсти диню до їжі або через пару годин після.

Організму потрібно дати час перетравити диню - для того, щоб не виникло серйозного розладу шлунково-кишкового тракту. Якщо людина з'їсть соковиту диню після ситного обіду, то вона разом з іншими продуктами затримується в тракті. І там починається процес бродіння. Це, в свою чергу, може викликати біль в животі, нудоту, метеоризм і навіть, в окремих випадках, блювоту.

Вживати диню краще в злегка охолодженому вигляді, нарізавши маленькими шматочками. З неідеальної дині, яку людина з якихось причин не буде їсти відразу, можна приготувати конфітюр або варення.

Диня

З чим можна їсти диню

  • Диню не можна запивати молоком і заїдати кисломолочними продуктами ‒ може виникати нетравлення або здуття живота (з ефектом проносного).
  • Диню не можна вживати зі спиртними напоями ‒ інакше буде ефект тривалого нетравлення шлунка.
  • Диню не можна запивати холодною водою - буде варіант бродіння, шлункових коліків і діареї.
  • Диню не можна заїдати медом ‒ є небезпека непрохідності в кишечнику ("заворот кишок"). Крім того, таке поєднання продуктів різко підвищує рівень глюкози в крові.

Коли можна їсти диню восени

На самому початку осінніх місяців. Перші тижні вересня - найулюбленіший час для фанатів баштанних. Дині - повноправні учасники застілля в цей час. Дуже велике значення має і місце, де їх купують. Тому-то їх потрібно купувати тільки в спеціалізованих місцях ‒ на ринках і в магазинах. І дуже важливо перевірити у продавця відповідні документи з санстанції.

А ось поблизу великих доріг дині краще за все не купувати ‒ оскільки вони вбирають в себе шкідливі речовини, які містяться у вихлопних газах.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти