Експерт Гліб Репіч показав, скільки мікробів у шаурмі: невтішний результат

11 липня 2023, 17:50оновлено 11 липня 2023, 18:20
Науковий експерт і хімік Гліб Репіч показав, скільки мікробів містить в собі шаура.
Чи шкідлива шаурма для шлунка
Чи шкідлива шаурма для шлунка / колаж: Главред, фото: скріншот

Шаурма, з її апетитним ароматом і соковитим м'ясом, користується популярністю серед любителів вуличної їжі. Однак, незважаючи на її смак, слід звернути увагу на потенційні наслідки для здоров'я.

Чому шаурма шкідливо

Одна з основних причин полягає в її складі. Шаурма часто містить велику кількість жирів, солі та добавок, таких як консерванти та підсилювачі смаку. Регулярне споживання їжі з високим вмістом жиру та солі може сприяти підвищенню рівня холестерину та підвищенню артеріального тиску.

Чи шкідлива шаурма для шлунка

Науковий експерт і хімік Гліб Репіч провів дослідження і перевірив, скільки мікробів міститься в шаурмі. Відомий телехімік за допомогою стерильної палички взяв мазок страви, яка продавалася біля одного з вокзалів України. Після цей мазок експерт посіяв на середовище Ендо (те, на якому росте бактерія тільки фекальної флори).

відео дня

Через добу на середовищі утворилися жирні товсті колонії фекальних бактерій, що говорить про сильне відхилення від санітарних норм, вони можуть викликати серйозні кишкові розлади. Також посіялися протеї - фекальні бактерії, які розмножуються з особливою швидкістю.

Всі отримані бактерії прискорюються в розвитку завдяки теплу літа, а це, в свою чергу, призводить до невтішних наслідків.

Дивіться відео про дослідження мікробів в шаурмі:

@glebrepich

Скільки мікробів в шаурмі?

♬ Knowledge - Vin Music

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти