Експерт пояснила, що потрібно їсти після тренування, щоб не набрати вагу

21 жовтня 2021, 04:36
За словами спеціалістки з харчування, прийом їжі бажано здійснювати протягом двох годин відразу після того, як людина посилено займався спортом.
Спорт
Експерт пояснила, що потрібно їсти після тренування, щоб не набрати вагу / ua.depositphotos.com

Шлях до красивої фігури лежить через здоровий спосіб життя, в тому числі - грамотне планування харчування. Необхідно не тільки включати в меню корисні продукти, але і знати, що і в який час краще з'їсти. Наприклад, після тренування варто утриматися від деякої їжі. Про це в коментарі порталу Чемпіонат заявляє відомий Нутриціолог Лідія Квашніна

"Відразу після тренування я б точно не рекомендувала їсти фрукти з високим глікемічним індексом і легкозасвоювані вуглеводи, щоб не допустити різкого викиду в кров інсуліну. Категорично Я не рекомендую їсти швидкі вуглеводи і всілякі псевдокорисні перероблені продукти (батончики, снеки, булочки, печиво), а також солодкі фрукти і ягоди (виноград, груша, диня, кавун і так далі)", ‒ говорить Квашніна.

За її словами, прийом їжі бажано зробити протягом двох годин після заняття. Виняток становлять тренування на витривалість, коли поїсти варто в перші півгодини після закінчення.

відео дня

"Деякі помилково вважають, що в наступні за фізичним навантаженням півгодини потрібно обов'язково з'їсти вуглеводи і білки. Але це міф, не більше. Насправді не має значення, як швидко після тренування ви поїдете. Важливіше знати особливості свого організму, які залежать від віку, статі, енергообміну, інтенсивності фізичних і розумових навантажень", ‒ підсумувала Квашніна.

читайте такожХарчові добавки перед тренуванням: названі ризики

Нагадаємо, раніше повідомлялося, медики-дослідники з Університету штату Джорджія заявили - біг і вправи з гантелями мають велике значення для того, щоб підтримувати тіло в хорошій формі.

Однак, такі види навантажень ще й дуже ефективні для того, щоб зберігати повністю фізичне і ментальне здоров'я.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти