Експерт пояснив, що буде c тілом, якщо кожен день їсти часник

25 жовтня 2021, 23:30
Як говорить фахівець зі здорового харчування Олександр Мірошников, часник - такий овоч, який здатний приносити як шкоду, так і користь для тіла людини.
Часник
Експерт пояснив, що буде c тілом, якщо кожен день їсти часник / ua.depositphotos.com

Нутриціолог (фахівець зі здорового харчування) Олександр Мірошников в інтерв'ю телеканалу "Москва 24" детально розповів про корисні властивості і небезпеку часнику.

За його словами, найкорисніша речовина в часнику - аліцин, який разом з сульфоновими кислотами може запобігти розвитку пухлин і накопичення "поганого" холестерину. У 100 грамах часнику міститься половина добової норми алліціну, який тим, хто страждає на захворювання серцево-судинної системи, необхідно їсти по одній часточці часнику в день. Крім того, в часнику є амінокислота, що відповідає за підвищення потенції.

До негативних властивостей часнику можна віднести наявність ефірних масел, які провокують апетит і активують роботу підшлункової залози, що небезпечно при панкреатиті. Більш того, часник може спровокувати аритмію або тахікардію за рахунок порушення кровообігу, а також розвиток жовчнокам'яної хвороби.

відео дня

Крім того, Мірошников вважає, що для організму дуже корисний чорний ферментований часник. Його можна отримати, якщо звичайний часник нагріти до температури 40-60 градусів.

читайте такожФрукти і овочі: в чому головна різниця для здоров'я

Нагадаємо, раніше лікар-дієтолог Інна Заїкіна говорила, що вживання від більшої кількості часнику краще відмовитися людям із загостренням виразкової хвороби шлунка, панкреатиту, жовчнокам'яної хвороби.

Вся справа в тому, що часник стимулює виділення шлункового соку і жовчі. І це може погіршити перебіг таких хвороб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти