Експерт пояснила, чим може бути небезпечна популярна новорічна закуска

14 грудня 2021, 04:47оновлено 14 грудня 2021, 15:09
В цілому, каже експерт-нутриціолог Анна Четверикова, людям, які регулярно стежать за своїм здоров'ям, потрібно обмежувати вживання солі.
Шампанське, шпроти
Експерт пояснила, чим може небезпечна популярна новорічна закуска / Photosight

Шпроти є дуже шкідливим продуктом і можуть навіть, в певних випадках, впливати на геном клітини. Про це заявила в коментарі РИА Новости експерт-Нутриціолог Анна Четверикова.

"Багато хто думає, що шпроти — це такий вид риби. Насправді під цим словом ви отримуєте звичайну Каспійську тюльку, салаку, молодь оселедців та іншу дрібну рибу. Це продукт копчення - поєднання термообробки продукту і обробки його деревним димом, а що це означає? А це значить - дуже шкідливо. Шпроти можуть містити бензапірен (один з найнебезпечніших канцерогенів), який може накопичуватися в організмі, надаючи негативний вплив на геном клітини. За умови, що користі в шпротах дуже мало, так ще у них і дуже висока калорійність — 363 ккал на 100 грамів, жирів — 32.4, а білків — 17.4", — сказала вона.

В цілому, каже Четверикова, людям, які стежать за своїм здоров'ям, потрібно обмежувати вживання солі.

відео дня

"Крім того, вони отримають додаткову сіль. Сучасна людина переборщує з сіллю. Лікарі встановили, що добова потреба в солі - 5 грамів (одна чайна ложка), все що більше — шкідливо і може призвести до сумних наслідків", — підсумувала Нутриціолог.

читайте такожНайсмачніші рулети з лаваша на Новий Рік 2022: готуємо закуску за 5 хвилин

Нагадаємо, раніше вчені знайшли харчову добавку-"вбивцю" похмілля. Виявляється, звичайна харчова добавка може "вбити" похмілля чи не наповал.

Також були названі 5 найкращих способів запобігти похмілля. Є стратегії, які люди можуть використовувати, поки п'ють спиртні напої. Ті допоможуть їм уникнути похмілля.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти