Експерт розповіла, чи корисно лузати насіння

20 жовтня 2021, 01:11оновлено 1 серпня 2023, 23:04
Як говорить фахівець з харчування Лідію Квашнина, солідна частина корисності насіння для людського організму залежить від того, як саме їх приготували.
насіння
Експерт розповіла, чи корисно лузати насіння / УНІАН

Багато людей люблять лузати насіння, особливо соняшнику - одним подобається смак, У інших це входить в звичку. Сам процес як би допомагає заспокоїтися і розслабитися. Про це повідомляє портал "Чемпіонат" з посиланням на фахівця з харчування Лідію Квашніну.

Насіння соняшнику знижують ризик тромбозу судин, які розташовані в печінці, завдяки антиоксидантам. Причому вони містяться і в смажених, і в сирих насінні. Також насіння зменшують ймовірність гепатозу (пошкодження печінки) і запобігають розвитку жовчнокам'яної хвороби, оскільки стимулюють відтік жовчі. Крім того, насіння нормалізують роботу кишечника за рахунок харчових волокон в складі і знижують кислотність шлунка.

Але, каже Квашніна, велика частина корисності залежить від того, як насіння приготували.

відео дня

"Важливо враховувати, що в процесі смаження велика частина корисних речовин втрачає свої властивості. Це помітно знижує харчову цінність насіння. Також при смаженні утворюються канцерогени, які можуть спровокувати Онкологічні захворювання. Тому корисніше вживати сирі насіння", - підсумував він.

читайте такожЯк насіння впливають на організм і при чому тут апендицит

Нагадаємо, раніше лікарі назвали п'ять переваг для здоров'я гарбузове насіння.

Також медики назвали людей, яким корисно їсти насіння соняшнику, а вчені розповіли про користь насіння льону для організму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти