Ялинкові іграшки, книги і навіть ложки: радянські речі, на яких можна заробити статки

28 лютого 2023, 13:17
10223
Якщо у вас є старі речі з СРСР, то можливо, ви зможете продати їх за високу ціну.
Ялинкові іграшки, ложки
Ялинкові іграшки, ложки / соцмережі, скріншот

Радянські часи залишилися в минулому, але деякі речі з цього періоду як і раніше користуються попитом і можуть коштувати чималих грошей.

Якщо у вас є старі речі з СРСР, то можливо, ви зможете продати їх за високу ціну. Розглянемо кілька категорій речей, які користуються найбільшим попитом серед колекціонерів і любителів антикваріату.

Колекційні іграшки

Багато радянські іграшки, випущені в період з 1940-х по 1980-і роки, можуть коштувати сьогодні досить великих грошей. Наприклад, колекціонери готові платити за м'які іграшки "Тедді" виробництва ЗІЛ до 200 доларів. Також високо цінуються старі металеві іграшки, такі як танки, літаки та поїзди. Вартість таких іграшок може досягати декількох сотень доларів.

відео дня

А ось розширений набір "Чиполліно" (23 фігурки), за даними різних сайтів, можна продати майже за 300 тисяч гривень.

Набір іграшок
Набір іграшок / molva33.ru

Антикварний посуд і столові прилади

Старовинний посуд, виготовлений в СРСР, також може коштувати чималих грошей. Деякі колекціонери готові заплатити за порцелянові сервізи до 1000 доларів, а за столові прилади з нержавіючої сталі до 200 доларів. Деякі вироби були випущені обмеженими тиражами, що робить їх ще більш цінними.

Столові прибори СРСР
Столові прибори СРСР / скріншот

Рідкісні книги та журнали

Книги і журнали, випущені в СРСР, також можуть бути цінними сьогодні. Особливо високо цінуються рідкісні видання, які були випущені обмеженим тиражем. Так, перше видання "Майстра і Маргарити" М.А. Булгакова може коштувати до 5000 доларів, а журнали "Крокодил" і "Червона Поляна" також користуються попитом серед колекціонерів.

Військовий антикваріат

Речі, пов'язані з військовими діями, такі як медалі, ордени, нагороди та уніформа, також можуть бути цінними для колекціонерів. Особливо високо цінуються предмети, пов'язані з Великою Вітчизняною війною, такі як фляги, шоломи і спорядження. Залежно від стану і рідкості предмета, його вартість може досягати декількох тисяч доларів.

До речі, ми вже розповідали про найдорожчі монети СРСР, які можуть припадати пилом у вас вдома: одну можна продати за 50 тисяч гривень.

Ретро-техніка

Радянська ретро-техніка також користується попитом серед колекціонерів і любителів вінтажних речей. Це можуть бути радіоприймачі, телевізори, плеєри, фотоапарати і багато іншого. Деякі з цих предметів можуть коштувати до декількох тисяч доларів.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти