Ще одна область на межі потрапляння до "червоної" зони: подробиці

5 листопада 2021, 02:35
Рішення про те, що Волинь потрапить до "червоної" зони буде ухвалюватися Державною комісією в п'ятницю, 5 листопада.
карантин
Ще одна область може потрапити в червону зону / pixabay

Вже цієї суботи, 6 листопада, Волинська область ризикує перейти до "червоної" зони карантину через те, що в регіоні зростає захворюваність на коронавірус і кількість госпіталізацій, пише місцеве видання Конкурент.

Санітарний лікар області Наталія Янко заявила, що рішення про те, що Волинь потрапить до "червоної" зони буде схвалюватися Державною комісією в п'ятницю, 5 листопада. Однак, враховуючи епідеміологічну ситуацію в регіоні, ймовірність впровадження "червоної" зони залишається досить високою.

Вона додала, що в "червоній" зоні заклади можуть працювати, якщо персонал вакцинований на 100%. Однак, на відміну від "помаранчевої" зони, в "червоній" зоні працівники зобов'язані мати "зелений" сертифікат, тобто отримати дві дози вакцини.

відео дня

читайте такожЖорсткий локдаун у Києві на 30 днів або помаранчева зона: Кличко назвав сценарії карантину в столиці

При цьому заклади можуть бути заповнені на 100% при дотриманні санітарно-гігієнічних правил. Якщо ж відвідувачі не вакциновані - заклад може бути заповнений не більше ніж на 50%.

Covid-сертифікати в Україні

Кабмін 11 жовтня у зв'язку з погіршенням ситуації із захворюваністю на коронавірус вирішив змінити правила міжрегіональних пасажирських перевезень в Україні. Для того, щоб відправитися в області, де встановлено червоний, жовтий і помаранчевий епідеміологічні рівні, буде потрібно сертифікат вакцинації від COVID-19, або негативний ПЛР-тест, або тест на антиген. Правила діють з 21 жовтня.

COVID-сертифікат або негативний тест на коронавірус стали обов'язковими для поїздок і відвідування закладів у Києві, де з 1 листопада офіційно вступили в силу правила червоної епідеміологічної зони.

Також рекомендуємо прочитати:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти