Якщо "відрубають" опалення: як обігріти квартиру без газу і електрики

5 жовтня 2022, 18:07оновлено 7 жовтня 2022, 19:38
Главред розбирався, які пристосування допоможуть врятуватися при відсутності опалення.
пальник
Як обігріти квартиру без газу і електрики / скріншот

У нинішніх реаліях багато українців починають шукати альтернативні способи опалення дому. Переживати не варто - нагріти кімнату без електрики і газу можна і підручними засобами.

Главред розбирався, які пристосування допоможуть врятуватися при відсутності опалення.

Міні-обігрівач з чайних свічок

Компактний обігрівач можна зібрати з підручних засобів. В даному відео ви можете подивитися швидкий і простий спосіб. Такими пристроями зазвичай користуються рибалки в наметах - кілька свічок в жерстяних банках з отворами для надходження повітря підійдуть і для маленької кімнати або кабінету. Чайні свічки не займають багато місця. Вони маленькі і легкі у використанні.

відео дня

Пластикові пляшки та вода

Звичайні пластикові пляшки можна заповнити гарячою водою і використовувати замість грілки. За допомогою такого методу прогріти холодне ліжко або гріти ноги, сидячи за письмовим столом.

Недолік такого способу полягає в тому, що потрібно десь знайти гарячу воду.

Газовий пальник

За допомогою газового пальника з балоном, до яких можна буде підключати плиту, можна не тільки приготувати їжу, але і трошки нагрітися.

Газовий пальник можна ненадовго включати в наметі, якщо поставити її в кімнаті — Сенс в тому, що обігрівати нею доведеться набагато меншу площу, ніж вся кімната або квартира. За рахунок малої площі в наметі навіть без пальника все одно буде хоч трохи, але тепліше.

Спиртівка

Її можна зробити з будь-яких підручних матеріалів. Як донора для печі підійде, наприклад, пивна банка, банка з-під кави або згущеного молока. Тобто потрібна невелика залізна ємність із залізною кришкою.

Відзначаємо на банку смугу, відступивши від верхівки на третину. Найпростіше це зробити, прокрутивши банку, тримаючи ручку в одному положенні. Починаємо свердлити, проколювати шилом або вирізаємо ножем отвори по зазначеній смузі. В такому випадку це ряд отворів діаметром 0,8 мм через 10 мм і через 5 мм. Маленький діаметр отворів для правильного горіння краще великого, але можна зробити 3-5 отворів і по сантиметру.

Принцип роботи у неї простий: полум'я гріє стінки банки, тепло по стінках передається вниз до спирту, спирт закипає, і підвищується тиск всередині, пари спирту виходять під тиском через отвори і, змішуючись з повітрям, прекрасно горять. Тепер ставимо зверху казанок, чайник або просто гріємося.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти