Якщо полиці тріщать по швах: 12 способів, як розмістити речі у шафі, коли мало місця

7 травня 2023, 17:36
Кожному варто знати, як правильно складати речі у шафі для ідеального порядку. Низка простих порад допоможуть зекономити багато місця.
Одежда, шкаф, девушка
Як розмістити речі у шафі, якщо у ній мало місця/ колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Ви купили новий одяг, принесли його додому і з жахом виявили, що класти його практично немає куди, а шафа при цьому "тріщить по швах"? Така проблема переслідує багатьох. Адже мода змінюється, речі зношуються і втрачають свою привабливість, і нам дуже хочеться чимось оновити свій гардероб. Але що ж робити, коли шафа відчайдушно пручається новим покупкам і тонко натякає, що вона "не резинова"? Давайте розберемося, як розмістити речі в маленькій шафі, щоб туди помістилося більше одягу.

Є низка корисних порад, як скласти речі в шафі компактно, щоб проблема нестачі місця вас більше не турбувала.

1. Зберігайте деякі речі на дверцятах

Як корисну площу можна використовувати усі поверхні шафи. Наприклад, можна розмістити невеликі сумочки або інші аксесуари на дверцятах або зовнішніх бокових стінках шафи, приклеївши туди невеликі гачки. Тоді такі речі завжди будуть під рукою і при цьому не займатимуть місце на полицях шафи.

відео дня

2. Розширюйте межі

Використовуйте весь корисний простір шафи. Наприклад, деякі речі можна зберігати внизу під вішалкою, заповненою одягом. Під таким одягом у нижній частині шафи цілком помістяться валіза, сумки, взуття або коробка чи кошик з різними речами.

Хранение одежды, одежда, шкаф
Використовуйте з користю весь простір шафи / ua.depositphotos.com

3. Зберігайте речі у шухлядах вертикально

Ті речі, які не обов’язково вішати на вішалку, варто складати у шухлядах не горизонтально, а вертикально. Таким чином поміститься більше речей, а шукати їх стане набагато простіше.

4. Постільну білизну складайте у наволочки

Така порада допоможе і місце зекономити, і полегшити пошук кожного комплекту. Варто складати кожен комплект постільної білизни у відповідну наволочку.

5. Використовуйте багатоярусні вішалки

Багато хто для економії місця розміщає одяг на вішалках шарами. Але такий підхід дуже швидко показує свою непрактичність, адже для того, що знайти і дістати конкретну річ, щоразу доводиться знімати увесь інший одяг, який розмішений поверх неї. Набагато зручніше буде використовувати багатоярусні вішалки.

6. Закріпіть у шафі дві штанги для вішалок

Якщо під верхньою штангою приблизно посередині шафи закріпити ще одну, тоді у шафу поміститься набагато більше речей, розвішених на вішалках. Наприклад, на верхню штангу можна буде вішати футболки, блузки, сорочки і кофти, а на нижню - спідниці й штани. Але в такому разі варто передбачити місце, де ви будете зберігати на вішалках довгі речі - сукні, спідниці максі, пальта тощо.

7. Зберігайте взуття у коробках з картинками

Якщо у шафі стоїть одна на одній багато коробок із взуттям, знайти конкретну пару буде нелегко – доведеться діставати коробки і відкривати їх по черзі. Але можна значно полегшити і пришвидшити пошук. Для цього просто сфотографуйте кожну пару і невелику картинку із її зображенням прикріпіть до коробки. Далі на пошук туфлів чи кросівок ви витрачатимете лічені секунди.

8. Використовуйте органайзери для білизни

Який би порядок ви не намагалися створити в шухлядах з білизною і шкарпетками, там все одно скоро пануватиме безлад. Зберігати дрібні речі в повному порядку дуже важко, тому для цього краще використовувати спеціальні органайзери, які розміщати всередині шухляди. Вони поділені на низку секцій, у кожну з яких можна буде окремо покласти кожну пару шкарпеток або білизну.

Органайзер для белья, хранение белья
Органайзери для білизни допоможуть зекономити місце/ скрін з відео: Instagram organize_ua

9. Не забувайте про вакуумні пакети

Такі пакети дозволяють стиснути одяг і зменшити його в об’ємі за рахунок вакуумного зберігання. У цих пакетах можна зберігати ті речі, які лежатимуть без діла до наступного сезону. Наприклад, можна покласти у них весь зимовий одяг, якщо почалася тепла пора, і навпаки.

10. Складайте комплекти одягу на тиждень

Можна на вихідних визначити, які речі ви одягнете у конкретні дні робочого тижня, і почепити готові комплекти на окремі вішалки у шафі. Ці комплекти можна підписати назвою дня тижня. Це суттєво полегшить пошук. Ви зможете зекономити час упродовж тижня і вам не доведеться перекидати щодня шафу у пошуку того, щоб одягнути на завтра.

11. Використовуйте пластиковий ланцюжок

Пластиковий ланцюжок можна використати для економії місця у шафі. Варто прикріпити його до штанги у шафі, а на нього вертикально чіпляти по декілька вішалок з одягом.

12. Складайте одяг у валізи та підвісні кофри

Можна використати корисний простір і поза шафою, якщо скласти частину речей у валізу або підвісний кофр. Кофр можна розмістити у будь-якому зручному місці кімнати, а валізу, до прикладу, заховати під ліжко.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти