Якщо забилася труба: 7 способів, як прочистити раковину на кухні без магазинної "хімії"

27 січня 2023, 15:21
Є низка дієвих способів, як в домашніх умовах прочистити засмічення в раковині, не використовуючи магазинні засоби.
Якщо забилася труба: 7 способів, як прочистити раковину на кухні без магазинної 'хімії'
Є низка способів, як прочистити раковину на кухні без магазинної "хімії"/ ua.depositphotos.com

У ситуацію, коли засмітилася раковина і не йде вода, напевно, потрапляв багато хто з нас. І перша ідея, яка одразу виникала в голові – бігти купувати магазинну "хімію". Але є також чимало дешевших способів, як можна пробити раковину – для цього можна застосувати кілька лайфхаків із використанням підручних засобів. Це буде набагато дешевше і не доведеться бігти у магазин.

Якщо ж засмічення серйозне і підручні засоби не спрацюють, у магазин ви завжди встигнете побігти.

Чим пробити сильне засмічення в раковині – 7 способів

1. Окріп

Такий спосіб підійде лише для металевих труб. Не можна його застосовувати, якщо у вас вдома стоять пластикові труби.

відео дня

Потрібно закип’ятити воду і залити у зливний отвір близько літра окропу. Далі зачекати 20 хвилин. Якщо у трубах утворилася пробка або нашарування жиру, дуже гаряча вода може розчинити його.

2. Вантуз

Традиційний спосіб – це використання вантуза. Потрібно закрити усі отвори переливу в раковині, а тоді поставити вантуз на зливний отвір. Міцно притиснути і різко потягнути його на себе. Повторити ці дії кілька разів, щоб засмічення "розворушилося". Далі пустити з крана гарячу воду, щоб вона змила забруднення у каналізацію.

3. Сіль і сода

Якщо вода у раковині не пробігає через пробку з жиру в трубі, то можна застосувати наступний народний засіб. Знадобиться половина чашки солі та одна чашка соди. Їх потрібно розчинити у склянці води і залити у злив. Зачекати 10 хвилин, а потім скористатися вантузом. Після цього пустити з крана потік гарячої води.

4. Сода й оцет

Реакція, яку дає поєднання цих двох речовин, може роз’їсти засмічення у трубах. Потрібно засипати в отвір 150 г соди і залити стільки ж 9%-го оцту. Обов’язково у цей момент майте поруч пробку і швидко закрийте нею отвір, щоб піна пішла не наверх, а вниз, і прочистила трубу. Далі зачекайте кілька хвилин. Після цього потрібно пустити потік гарячої води, щоб проштовхнути пробку і змити залишки забруднень.

5. Пилосос

Якщо у вас забилася раковина на кухні, а вдома є пилосос з функцією видування, можна скористатися ним. Потрібно поставити трубу пилососа на зливний отвір, попередньо обгорнувши її ганчіркою, щоб не утворювалося отворів. Далі увімкнути видування. Сильний потік повітря з пилососа може проштовхнути засмічення, яке застрягло в трубі.

6. Сантехнічний трос

Якщо описані вище способи не допомагають, значить засмічення або дуже сильне, або задавнене. У такому разі можна скористатися сантехнічним тросом – його можна придбати у господарських магазинах. Він нагадує йоржик з довгою і гнучкою ручкою.

Трос потрібно помістити в трубу і прокрутити. Далі ви можете або проштовхнути забруднення у каналізацію, або витягнути його наверх. Під час процедури потрібно періодично подавати воду, щоб вона змивала забруднення.

Такий спосіб більше підходить металевим трубам, адже пластикові трос може пошкодити.

7. Розібрати сифон раковини

Якщо без цього не вдається позбутися пробки і після усіх ваших зусиль вода все одно стоїть у раковині, можна розібрати у прочистити сифон. Більшість проблем "ховаються" саме там.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти