Їсти та не товстіти: топ-5 безпечних продуктів для вечері

2 жовтня 2021, 03:02
Якщо ви намагаєтесь дотримуватись правильного харчування, то точно знаєте, що не варто вживати ввечері. Але з чого ж корисно готувати страви?
Вівсянка
5 безпечних продуктів для вечері / Фото: unsplash.com

Не їсти після шести – один з найактуальніших дискурсів до здорового харчування. Зокрема так вважається, а як насправді? Більшість з нас в кращому випадку потрапляє ввечері до столу близько 7-8 години, вечеряє після довгого робочого дня щільно та ситно – та так, щоб лягаючи спати не відчувати голоду.

Главред діляться списком продуктів, які можна вживати ввечері. Вони принесуть вашому організму користь, а також не будуть заважати здоровому сну й осідати на животі та стегнах зайвими кілограмами.

5 продуктів, які можна їсти ввечері

відео дня

Вівсянка

Вівсянка не тільки хороший варіант для сніданку, її можна вживати і ввечері. Каша сприяє зниженню рівня холестерину і тим самим зміцнює здоров'я серцево-судинної системи. До того ж вуглеводи в вівсяній каші сприяють прискоренню обміну речовин.

вівсянка, їжа
Вівсянку корисно їсти не тільки вранці / sud.ua

Банан

Один банан містить приблизно 450 міліграмів калію. Калій має сечогінний і легкий проносний ефект, допомагає організму звільнятися від шлаків і токсинів природним шляхом.

банан
Банани можна їсти ввечері / 1zoom.ru

Томатний сік

Томатний сік – один з головних продуктів-жироспалювачів, згідно з дослідженнями British Journal of Nutrition. Його унікальні властивості пояснюються вмістом адипонектину – гормону, що відповідає за правильний баланс жиру в організмі.

Томатний сік
Томатний сік спалює жири / Фото : vidomosti-ua.com

Авокадо

Авокадо має великий вміст жиру і високу калорійність. Хоча ця інформація зазвичай не описує корисний продукт, з цим плодом все по-іншому. Річ у тому, що в складі авокадо мононенасичені жири, які належать до розряду корисних. Вони необхідні організму для збереження краси і молодості шкіри, а також для того, щоб не переїдати і вчасно зупинитися.

авокадо
Авокадо містить багато корисних жирів / ua.depositphotos.com

Кокосове масло

Насичені жири, які входять до складу кокосового масла, отримали навіть спеціальну назву – середньо ланцюгові тригліцериди. Вони потрібні організму для регулювання природних годин: щоб вдень ви були активним, а вночі відпочивали.

кокосове масло
Кокосова олія неймовірно корисна / Фото pixabay.com

читайте такожТОП-5 варіантів корисної вечері для стрункої фігури, які швидко і легко готуються

Раніше відомий дієтолог і колишній фітнес-тренер шоу "Зважені та щасливі" Марина Боржемська поділилася десяткою смачних, але легких ідей для сніданку, на приготування якого не буде потрібно багато часу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти