Є перша перемога: збірна України здолала Фінляндію у відборі на ЧС-2022

9 жовтня 2021, 21:19
Підопічні Олександра Петракова нарешті перемогла у відборі на ЧС-2022 і підвищили шанси на вихід з групи

На Олімпійському стадіоні в Гельсінкі збірна України з футболу здобула першу перемогу у відборі на чемпіонат світу з футболу 2022 року. Жертвою команди Олександра Петракова стала збірна Фінляндії.

На папері наш суперник виглядав одним з двох аутсайдерів групи. Проте на практиці все виявилося по-іншому – збірна Фінляндії, як і ми, навсправжки претендує на друге місце, тому віжливість цього поєдинку була складно переоцінити.

Так, вже на 4-й хвилині беззмінний лідер збірної Андрій Ярмоленко наважився на дальній удар правою ногою. На щастя для збірної України, м'яч по красивій траєкторії влетів точно в нижній кут воріт Градецького – на табло в Гельсінкі засвітилися цифри 0:1.

Підопічні Олександра Петракова агресивніше виглядали попереду, але в середині першої половини пропустили. Фіни вдало розіграли кутовий, Йоел Пог'янпало з близької дистанції розстрілював ворота Пятова, але досвідчений голкіпер врятував свою команду. А ось захисники його вже не підстрахували – Теему Пуккі вдало зіграв на добиванні і зрівняв рахунок – 1:1.

Правда, раділи фіни недовго – вже через п'ять хвилин "жовто-сині" змогли знову вийти вперед. Тимчик з правого флангу прострілив на Циганкова, той намагався пробити, але м'яч влучив до Яремчука, який вже переправив його у сітку – 2:1.

У другому таймі українці віддали м'яч фінам і стали діяти "другим номером". А фіни ближче до кінця матчу стала нагнітати все більше. Особливо небезпечними були стандарти. Один з таких на 76-й хвилині міг завершуватися пропущеним голом для України, але Аруюрі на добиванні після стандарту запустив м'яч у хмари.

Фінальний свисток зафіксував перемогу збірної України з рахунком 2:1. Наша збірна продовжує йти в відборі на ЧС-2022 без поразок, а Олександр Петраков здобув першу перемогу в статусі головного тренера національної збірної.

ЧС-2022. Відбірковий цикл

Фінляндія – Україна – 1:2

Голи:0:1, Ярмоленко, 4; 1:1, Пуккі, 29; 1:2, Яремчук, 34.

Фінляндія: Градецький – Араюрі, Тойвіо, Т.Лам, Райтала (Ро.Ріскі, 78) – Вайсянен, Алхо (Хмяляйнен, 62), Камара – Лод, Пуккі, Йоел Пог'янпало (Нісканен, 78).

Україна: Пятов – Забарний, Кривцов, Матвієнко – Тимчик, Соболь (Корнієнко, 46) – Шапаренко, Степаненко (Сидорчук, 77) – Циганков, Ярмоленко (Булеца, 85) – Яремчук (Довбік, 85).

Яка ситуація в України в групі кваліфікації ЧС-2022

  • Ця перемога повернула Україні друге місце в групі D, що дає перепустку до плей-оф за вихід на ЧС-2022. Щоб гарантовано залишитися на цій сходинці, нашій команді потрібно виграти два поєдинки відбору з Боснією і Герцеговиною.
  • Але українцям може вистачити і менше, ніж шість очок, в останніх іграх, якщо будуть очкові втрати у Фінляндії.
Є перша перемога: збірна України здолала Фінляндію у відборі на ЧС-2022

Наступний матч відбору Україна зіграє 12 жовтня вдома проти Боснії і Герцеговини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти