Це почуття уб'є будь-які стосунки: як позбутися ревнощів

23 серпня 2023, 18:50
Помітили, що почали підозрювати свого партнера у підозрілих зв'язках? Дізнавайтеся, звідки береться почуття ревнощів і як його позбутися.
чоловік і жінка, розлучення, обручки
Психологи діляться порадами, як перестати ревнувати / Колаж: Главред, фото: pexels.com

Ревнощі - це нормально. Виникає почуття ревнощів зазвичай через власну невпевненість або травматичний досвід минулого. З партнером в такому випадку краще переговорити і з'ясувати все, що вас хвилює. Главред розповідає, як перестати ревнувати і врятувати стосунки.

Багатьох на цьому етапі цікавить, звідки береться почуття ревнощів. Однак відповідь криється у людській природі: колись ревнощі могли бути захисною реакцією людини, щоб зберегти партнера і забезпечити потомство.

Водночас ревнощі можуть бути сигналом того, що ви почали відчувати себе недостатньо важливими або недооціненими у стосунках.

відео дня

У деяких випадках ревнощі можуть бути ознакою вашої стурбованості відносинами. Партнер, якщо має до вас ніжне почуття, повинен зрозуміти і спробувати зміцнити відсутній зв'язок.

Ревнощі можуть спалахнути не тільки до вашого партнера, але і до подруги або друга. Це ж цілком природно.

пара
Як перестати ревнувати хлопця? Просто розкажіть йому про те, що вас хвилює / pexels.com

Як перестати ревнувати і накручувати себе - поради психологів

Є багато способів, як зробити так, щоб не ревнувати, і всі вони зосереджені довкола ваших почуттів й відчуттів. Прислухайтеся до себе, до своїх потреб і страхів.

Адже чим небезпечна ревнощі - то це розривом стосунків через брак розмови віч-на-віч. Крім того, це загрожує стресом, ізоляцією. Багато людей, які страждають на недовіру, можуть почати палити або вживати алкоголь.

Тому ось кілька порад психологів, як позбутися ревнощів і недовіри:

  • Зрозумійте свої почуття. Спробуйте зрозуміти, чому раптом у вас спалахнули ревнощі? Що стало причиною? Чи були якісь сигнали у поведінці вашого партнера / подруги?
  • Спілкуйтеся з партнером. Відверта розмова тет-а-тет буде кращою для того, як перестати ревнувати хлопця.
  • Попрацюйте з самооцінкою. Зміцнення вашої самооцінки допоможе вам почуватися впевненішими у стосунках. Це може полягати у турботі про своє фізичне та емоційне здоров'я.
  • Розвивайте довіру. Довіра є ключовим елементом здорових стосунків. Працюйте над довірою до свого партнера, усвідомлюючи, що він теж повинен рахуватися з вашими почуттями.
  • Уникайте порівняння. Не порівнюйте себе з іншими людьми. Кожен унікальний, і порівняння може викликати ревнощі.
  • Навчіться керувати своїми думками. Практикуйте методи медитації та релаксації, щоб контролювати негативні думки та емоції.
  • Розвивайте свої інтереси. Хобі та активна діяльність допоможуть зосередитися на чомусь позитивному і відволіктися від ревнощів.
  • Запишіться до спеціаліста. Якщо ревнощі стають серйозною проблемою, зверніться до професійного психолога або консультанта, який допоможе вам зрозуміти свої почуття та розробити стратегії керування ними.

Запам'ятайте, що перестати ревнувати вимагає часу і зусиль. Будьте толерантними до себе і працюйте над собою крок за кроком, щоб покращити свої стосунки та своє життя.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти