Це справжній делікатес: чому не можна викидати стрілки від цибулі та часнику

15 липня 2022, 04:43оновлено 15 липня 2022, 21:03
Знаючи правильні рецепти, ви зрозумієте, чому не варто викидати стебла на смітник.
Стрілки від часнику і цибулі
Стрілки від часнику і цибулі / скріншот

Стрілки від цибулі та часнику необхідно обрізати і своєчасно прибирати їх надалі, оскільки вони з'являться знову. Це допоможе не втратити врожай і отримати хороші плоди.

Зазвичай, зірвані стрілки відразу ж викидають, але робити цього не варто, адже з них можна приготувати неймовірні страви.

Як готувати стрілки від цибулі

Знаючі господині точно скажуть вам, що стебла - це справжній делікатес. Ми зібрали 3 рецепти, які вас в цьому переконають.

відео дня

Яєчня. Помийте, обсушіть, наріжте стрілки і обсмажте у вершковому маслі (50 мл). Далі розбийте яйця (3 шт.), посоліть, поперчіть, розбавте молоком (3 ст. л.) і вилийте на сковороду до зелені. Зверху потріть один плавлений сирок, потім перемішайте масу і смажте її протягом 2-3 хвилин на слабкому вогні. Готову страву можна подавати у вигляді гарніру до пюре, вермішелі, будь-яких каш.

Тушковані зі сметаною. Помийте стрілки цибулі (5 середніх пучків), дайте воді стекти і наріжте їх дрібно, як на салат. У глибоку сковорідку з товстими стінками покладіть 50 г вершкового масла, розтопіть його і викладіть сюди зелень.

Пропассеруйте її протягом 2-3 хвилин і залийте густою сметаною (3 ст.л.). Для підкреслення незвичайного смаку в суміш можна влити 2 ч.л. лимонного соку. Після цього тушкуйте її на слабкому вогні під кришкою близько 10 хвилин. Таку закуску сміливо можна класти, наприклад, на батон, змащений вершковим маслом.

Мариновані цибульні стрілки. Для приготування цієї страви помийте і обсушити їх ще сирі (500 г). Далі подрібніть цей інгредієнт і чистий кріп (100 г). З'єднайте їх і додайте сюди запашний перець (3 горошини), сіль (60 г), оцет (40 мл), кип'ячену воду (500 мл), в якій заздалегідь потрібно розчинити цукор (4-у частину склянки).

читайте такожДієтологи багато недоговорюють: в якому вигляді найкраще їсти курячі яйця, щоб не повнітиПотримайте цю суміш на слабкому вогні 10 хвилин, якщо за цей час об'єм рідини не зменшиться у два рази, почекайте ще трохи. Після цього простерилізуйте банки, заповніть їх доверху сумішшю і закатати. Потім не забудьте опустити консервацію в підвал.

Як готувати стрілки від часнику

Часникові стрілки досить вимити, нарізати і обсмажувати в рослинній олії 3-4 хвилини, але їх використовують і в більш складних рецептах.

Часникові стрілки тушковані в томаті.

  • Підготуйте молоденькі стрілки часнику, томатний сік, цибулю і моркву.
  • Очищені цибулю і моркву наріжте дрібними кубиками.
  • Стрілки часнику промийте, видаліть суцвіття з хвостиком. Стебла наріжте шматочками невеликої довжини.
  • Обсмажте на олії, з додаванням щіпки італійських трав, цибулю і моркву.
  • Додайте подрібнені стебла стрілок. Обсмажуйте ще 3-5 хвилин.
  • Влийте томатний сік, посоліть і після закипання тушкуйте під кришкою близько 15-20 хвилин. Стрілки повинні розм'якшити.
  • Подавайте закуску як в гарячому, так і в охолодженому вигляді.

Стрілки цибулі і часнику можна їсти не всім

Стебла, якщо їх вчасно не вирвати, набувають гіркий присмак і накопичують велику кількість біологічно активних речовин, дратівливих стінки шлунка і кишечника.

Саме тому їх не можна їсти у великій кількості навіть здоровим людям, особливо в сирому вигляді. Доведено, що вони підвищують рівень кислотності в шлунку і тим самим викликають нудоту, печію, різкі болі в області пупка.

читайте такожКава і чай можуть угробити ваше здоров'я: що потрібно знати любителям цих напоївПротипоказанням до вживання цибулевих стрілок є перш за все астма, напад якої вони можуть викликати. Оскільки ця частина рослини підвищує артеріальний тиск, то виключити її варто і при гіпертонії. Обережними необхідно бути і тим, хто страждає від коліту, гастриту, виразки шлунка і 12-палої кишки, в тому числі в стадії ремісії.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти