Жовті розводи на ванній більше не проблема: як повернути їй початковий колір

26 листопада 2022, 02:39оновлено 27 листопада 2022, 14:19
Чавунну, акрилову або залізну ванну можна очистити за допомогою засобів, які є в кожному домі.
Ванна
Що робити, якщо ванна пожовкла / скріншот YouTube

З часом будь-яка ванна збирає на собі жовтий наліт. Це відбувається через погану води і неправильний догляд за нею.

Саме мінеральні солі і мікроорганізми, які потрапляють на поверхню ванни, в'їдаються в неї і з плином часу формують жовтий наліт.

Як очистити чавунну ванну від жовтизни?

Засоби для очищення чавунних ванн можна розділити на дві великі групи – народні засоби і засоби побутової хімії. До народних засобів відносять:

відео дня

Столовий оцет 9 %. Заповнити ванну теплою водою, розчинити в ній півлітрову пляшку столового оцту і залишити на півдня відмочуватися. Після чого злити воду і протерти ванну м'якою ганчіркою.

Очищення за допомогою лимонної кислоти. Розвести 15-20 м лимонної кислоти в склянці води, отриманим розчином ретельно протерти ванну. Другий варіант: заповнити ванну теплою водою, розчинити в ній 300 м лимонної кислоти і залишити на півдня. Потім протерти губкою або вологою ганчірочкою.

Як очистити акрилову ванну від жовтизни?

Акрилові ванни дуже вимогливі в догляді за їх поверхнею, так як вона легко піддається механічному і хімічному впливу. У ванну з акрилу не можна ставити важкі предмети, які можуть її пошкодити. Використання синтетичних порошків і тривалий контакт з ними ведуть до пожовтіння акрилової ванни.

При очищенні від жовтизни треба застосовувати м'які губки, ганчірки, а від щіток, навіть м'яких, краще відмовитися.

Лимонна кислота. Пакетик лимонної кислоти масою 10 або 15 грамів розчинити у воді так, щоб не залишилося жодного кристалика. Після цього промити забруднені ділянки і залишити на 20 хвилин. Після цього процедуру повторити і обполоснути проточною водою поверхню ванни.

Оцет столовий 9 %. М'яку тканину або губку без абразивного шару змочити оцтом (9 %) і протерти ванну.

Як очистити залізну ванну від жовтизни?

Очищення від жовтизни ванн, виготовлених зі сталі, здійснюється специфічними способами, деякі з них мають схожість зі способами Чищення чавунних ванн:

  • використання чистячих кремів і гелів згідно з інструкцією на упаковках;
  • застосування суміші нашатирного спирту (2 частини) і перекису водню (1 частина) для обробки (нанести на 20 хвилин, потім вимити мильним розчином,протерти) ;
  • видалення жовтизни за допомогою порошкових відбілювачів; з них роблять пасту (розчинити їх у воді як 1:1), нею покрити забруднену ділянку, дочекатися, коли висохне, і змити теплою водою.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти