Forbеs назвав найефективніші дієти в світі

13 липня 2022, 15:08
Кращі дієти всіх часів дійсно допоможуть скинути вагу в довгостроковій перспективі.
дієта_похудіння
Дієта може бути дуже смачною / 1zoom.ru

Дотримання дієти може бути складним завданням. Насправді, опитування Forbes показало, що 45% людей не дотримувалися дієти в минулому виключно тому, що їм було важко знайти їжу, яка їм подобається. Щоб і їсти, і худнути.

Тим не менш, видання представило список кращих дієт, в плані ефективності і користі для здоров'я.

Середземноморська дієта

Чому ми вибрали її: натхненна традиційними схемами харчування Південної Італії та Греції, середземноморська дієта вважається "золотим стандартом в профілактичній медицині" завдяки "гармонійному поєднанню" антиоксидантів і протизапальних властивостей.

відео дня
1657712073-3813.jpg
Брускетта з томатами і моцарелою. Фото Pixabay

Ця дієта, багата свіжими фруктами, овочами, бобовими, цільнозерновими продуктами і рибою, приносить користь для здоров'я, включаючи збільшення тривалості життя, зниження ризику хронічних захворювань і поліпшення якості життя.

читайте такожЯкі продукти найкраще жінкам підбирати для дієти-коментар фахівця

Як це працює: середземноморська дієта не вимагає підрахунку калорій або строгих обмежень. Замість цього вона рекомендує наповнювати свою тарілку свіжими фруктами, овочами, горіхами та бобовими, а також помірними порціями риби та молюсків для отримання білка. Оан також робить упор на оливки першого холодного віджиму як на основне джерело жиру і дозволяє використовувати невелику або помірну кількість червоного вина, а фрукти замінюють традиційні солодощі в якості десерту.

Особлива увага приділяється продуктам харчування:

✔ Свіжі фрукти та овочі

✔ Цільнозернові продукти, горіхи та бобові

✔ Риба

✔ Оливкова олія екстра вірджин

Продукти обмежені:

✖ Червоне м'ясо

✖ Оброблене м'ясо

✖ Насолода

"Так багато всього, що може сподобатися",-говорить Дженіс Джибрін, зареєстрований дієтолог і експерт-учасник дискусії. "Дослідження пов'язують її зі здоров'ям серця і мозку, а також з більш низьким ризиком розвитку діабету 2 типу і деяких видів раку, серед інших переваг. І її легко адаптувати практично до будь-якого смаку".

Флекситарианская дієта

Чому ми вибрали її:" напіввегетаріанська " дієта показує нові переваги для здоров'я, пов'язані з флексітаріанською дієтою, включаючи зниження ваги, поліпшення обміну речовин і профілактику діабету. Дієта, в якій основна увага приділяється вегетаріанській тарілці з рідкісними порціями м'яса або риби, є відмінним варіантом для тих, хто хоче скористатися перевагами рослинної дієти, але не може встояти перед шматком бекону на пізньому сніданку.

Як це працює: флексітаріанська дієта-це саме те, на що вона схожа: гнучка дієта. Чіткого визначення немає, але, як правило, вона складається в основному з рослин, іноді з додаванням м'яса або риби. Варіанти флексітаріанської дієти включають обмеження вживання червоного м'яса, птиці або риби щомісяця або щотижня. Тим часом, інші навіть уникають вживання молочних продуктів і яєць.

Особлива увага приділяється продуктам харчування:

✔ Овочі

✔ Фрукт

✔ Цільнозернові та бобові

Продукти обмежені:

✖ Червоне м'ясо та птиця

✖ Риба

✖ Молочні продукти та яйця

Наші експерти кажуть:" в цілому, це дуже розумно і корисно", — каже Меліна Джамполіс, доктор медичних наук, лікар-дієтолог і учасник рейтингу. "Деякі люди можуть відчувати себе менш ситими при меншій кількості м'яса, але фрукти і овочі повинні допомогти Вам насититися разом з бобами з високим вмістом клітковини. Жодна з основних груп продуктів не пропущена, так що це збалансована дієта, а упор на рослини і спеції дійсно допомагає при запаленні".

1657714212-2839.jpg
Дієта-це ще й красиво

Дієта клініки Мейо

Чому ми її вибрали: ця дієта, розроблена групою експертів з втрати ваги з клініки Майо, некомерційного академічного медичного центру, отримала високі оцінки в декількох категоріях. У ньому особлива увага приділяється фруктам, овочам, цільнозерновим продуктам і нежирним джерел білка. Але що дійсно виділяє цю дієту, так це акцент на зміні способу життя. Вона розповідає послідовникам про аспекти здоров'я, які виходять за рамки звичайних занять, таких як вправи і планування меню, щоб використовувати більш цілісний підхід до благополуччя.

Як це працює: дієта Мейо складається з двох частин: перша частина являє собою двотижневу фазу, призначену для того, щоб допомогти вам скинути від 2 до 4 кг, а друга частина присвячена довгостроковому здоров'ю. Ви дотримуєтеся рекомендацій з харчування, встановлених пірамідою здорової ваги клініки Майо, і прагнете досягти певних цілей в калоріях і порціях, які засновані на вашій вазі і поле. Як і інші наші популярні дієти, вона не виключає будь-які продукти, а замість цього обмежує порції певних продуктів. А коли справа доходить до фруктів і овочів, дієта рекомендує одне - їжте!

Особлива увага приділяється продуктам харчування:

✔ Фрукт

✔ Овочі

✔ Цільнозернові продукти

Продукти обмежені:

✖ Насолода

✖ Насичені і трансжири

✖ Додані цукру

Наші експерти кажуть: "мені подобається аспект" жити цим", який заохочує спосіб життя, а не підхід до дієти, який, здається, сприяє мисленню" на дієті або поза дієтою", — каже Ніна Кольбе, зареєстрований дієтолог і експерт. учасник дискусії. "Прийоми їжі зосереджені на вживанні продуктів з високим вмістом клітковини і води, що дозволяє їсти великі порції. Цей тип харчування з низькою калорійністю допомагає тримати нашу тарілку і шлунок повними, сприяючи відчуттю ситості або ситості. Ризиків, пов'язаних з цим типом харчування, дуже мало, а переваг багато".

Волюметрична дієта

Чому ми вибрали її: Дієта Volumetrics, розроблена професором харчування з Університету штату Пенсільванія Барбарою Роллс, доктором філософії, може похвалитися найвищим середнім балом серед наших експертів з короткострокової і довгострокової втрати ваги. Замість того, щоб зосереджуватися на тому, щоб їсти менше, дієта спонукає людей вибирати продукти з низькою енергетичною щільністю. Згідно з цією ідеєю, такі продукти насичують вас меншою кількістю калорій, і, ймовірно, саме тому продукти з низькою енергетичною щільністю корелюють з втратою ваги, згідно з цілою низкою досліджень.

Як це працює: на дієті Volumetrics ви їсте продукти з більш низькою щільністю калорій, яка визначається шляхом ділення кількості калорій на кількість грамів, вказане на етикетках продуктів. Ідея в тому, що ви можете відчувати себе ситим, продовжуючи втрачати кілограми. Продукти з більш низькою калорійністю зазвичай містять велику кількість клітковини і води.

Особлива увага приділяється продуктам харчування:

✔ Свіжі фрукти

✔ Овочі

✔ Суп

✔ Цільнозернові макарони

✔ Нежирна птиця

✔ Нежирні молочні продукти.

Продукти обмежені:

✖ Продукти з високою калорійністю

Наші експерти кажуть: "Я постійно використовую цю концепцію в моїй практиці схуднення - особливо ідею додавання овочів до всіх страв, щоб знизити щільність калорій у всіх стравах, одночасно збільшуючи обсяг, щоб відчувати себе більш ситим, і щільність поживних речовин, щоб бути більш здоровими". каже доктор Джемполіс.

Тим не менш, вона вказує на деякі важливі застереження для здоров'я, які слід враховувати. "Використання його виключно в якості основи для схуднення і оптимального здоров'я може привести до того, що ви скоротите кількість корисних жирів, таких як горіхи і авокадо, які допомагають збільшити поглинання жиророзчинних поживних речовин і допомогти вам довше залишатися ситим, тому переходите на занадто низький вміст жиру", — говорить вона. "І включення пасти як низькокалорійної їжі може призвести до надмірного споживання, що може стати проблемою для людей з діабетом""

Нагадаємо, раніше стало відомо, що яйця в будь-якому вигляді-невід'ємний продукт на столах українців. Варені, смажені, яйця пашот ідеально "заходять" на сніданок, обід і навіть вечерю, але мало хто знає, що у великій кількості вони можуть нашкодити організму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти