Галюцинації, мігрень та апатія: як колір інтер'єру впливає на наше самопочуття

11 листопада 2022, 23:58
Главред зібрав для вас інформацію, яких кольорів в інтер'єрі краще уникати.
интерьер
Від інтер'єру кімнати залежить наше загальне самопочуття / pixabay

Часом буває так, що вдома зробили неймовірно вишуканий та стильний ремонт, проте одна з кімнат нас чомусь відштовхує. Перебуваючи там, у нас погіршується настрій, починає боліти голова або взагалі з'являється депресія. Справа в тому, що колір інтер'єру впливає на нашу нервову систему і загалом на самопочуття. Саме тому під час планування ремонту потрібно ретельно продумати, який колір для тієї чи іншої кімнати краще обрати. Главред зібрав для вас інформацію, яких кольорів в інтер'єрі краще уникати.

Колір жалоби

Чорний колір краще не робити основним у дизайні кімнати чи вітальні, адже на підсвідомому рівні ми сприймаємо його як колір жалоби. Тому дизайн інтер’єру в чорному кольорі буде приносити лише негатив. Ба більше, через цей колір у вас можуть з’явитися нервові розлади. Взагалі з чорним кольором потрібно бути вкрай обережними, адже він поглинає усі інші відтінки в інтер’єрі.

Колір апатії

Синій колір в інтер'єрі може викликати не тільки втому чи апатію, а навіть депресію. Тому цей колір потрібно уникати ще й тим, у кого є зайва вага, адже на фоні депресії нам хочеться радувати себе чимось смачненьким. Крім того, синій колір здатен підвищувати артеріальний тиск, тому людям з гіпертонією він протипоказаний.

відео дня

Колір самотності

Якщо в дизайні інтер'єру вашої кімнати домінує білий колір, то швидше за все у вас часто проявляється відчуття самотності чи покинутості. Саме тому під час планування дизайну інтер'єру варто додавати якісь яскраві акценти. У такому випадку ваша кімната перетвориться на вишуканий витвір мистецтва і ніяке відчуття самотності до вас більше не прийде.

Колір небезпеки

Червоний колір асоціюється з небезпекою та загрозою, адже з дитинства нас вчили, що на червоний колір світлофора не можна переходити дорогу. Саме тому споглядаючи на червоний колір, у нас на підсвідомому рівні з'являється тривога та відчуття стресу.

Колір втоми

Помаранчевий колір може спровокувати втому та посилити головний біль, якщо переважатиме в дизайні інтер'єру. Звичайно, ви можете використовувати окремі помаранчеві деталі в дизайні кімнати, це виглядатиме навіть дуже вишукано. Проте важливо знати міру.

Вередливий колір

Жовтий колір вважається кольором сонця, проте надмірне використання його в інтер'єрі може призвести до того, що цей колір буде "тиснути" на ваш психологічний стан. Саме тому у вас можуть з'явитися психічні розлади і навіть галюцинації. Крім того, в дитячих кімнатах краще не робити інтер'єр у жовтому кольорі, оскільки малюки будуть дуже вередливими.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти