Генеральне прибирання: наскільки небезпечно для здоров'я ніколи не вичищати квартиру

14 вересня 2021, 21:35
Генеральне прибирання призначене для видалення бруду, що в'ївся.
лікар, аналіз крові, діабет
Є свідчення того, що якщо ви зробите генеральне прибирання, рівні алергенів повернуться до початкового рівня, через місяць / УНІАН

Поряд з організацією поштової скриньки і пошуком нової роботи, генеральне прибирання будинку-одне з тих завдань, які ви дійсно повинні виконати.

Зрештою, хто захоче витратити весь день на миття підлоги і миття душу-або розщедритися на тисячі гривень, щоб найняти кого-небудь, хто зробить це за вас?

Але крім того, що ваше житло виглядає брудним, це бути погано для вашого здоров'я-через те, що мікроби, цвіль і пил будуть накопичуватися і викликати у вас неприємні стану.

відео дня

читайте такожЯк прибирання впливає на здоров'я: несподівана сторона чистоти

Опитування Американського Інституту очищення (ACI), проведене в листопаді 2018 року, показало, що 38 відсотків людей були стурбовані тим, чи зможуть їх методи очищення запобігти симптомам хвороб і алергії, пише Livestrong.com.

Що насправді означає генеральне прибирання і як це зробити

Це популярна фраза, але ось що насправді тягне за собою глибоке очищення.

"Генеральне прибирання призначене для видалення в'ївся бруду, такий як вапняний наліт, і включає в себе очищення ділянок, які не покриваються в рамках вашої звичайної процедури прибирання", - говорить Генрі Патерсон, виконавчий директор Housekeep.

Подумайте: протирання всередині шаф; миття вікон; займатися такими побутовими приладами, як духовка, холодильник і морозильна камера; і навіть миття шампунем килимів і чистку оббивки парою.

Він також спрямований на області, які часто не враховуються. "Люди схильні прибирати Прилади та меблі", - говорить Патерсон.

Патерсон радить мати в своєму арсеналі наступні інструменти, якщо ви готові зайнятися брудом (будь-який базовий бренд супермаркету підійде вам):

  • Мультиповерхностный спрей
  • Засіб для видалення вапняного нальоту
  • Засоби для чищення туалетів
  • Засіб для миття підлог
  • Шампунь для килимів (тобто, якщо у вас є килими)
  • Засіб для очищення духовки
  • Багато-багато свіжих чистих серветок з мікрофібри

Тепер очистіть свій календар і прокачивайте свої улюблені мелодії або подкасти.

"Будьте уважні-генеральне прибирання-це все, що потрібно для того, щоб прибрати бруд, яку ви зазвичай не чистите", - говорить Патерсон. "Дайте собі достатньо часу, щоб ви могли методично пропрацювати кожну кімнату, переконавшись, що ви забираєтеся абсолютно скрізь, де тільки можете".

"Причина в тому, що ми ніколи не зможемо повністю позбутися алергенів, включаючи пилових кліщів, лупи домашніх тварин і спори цвілі", - говорить Ерін Рей, доктор медичних наук, алерголог з Медичного центру Дартмут-Хічкок. "Вони накопичуються з часом, тому важливіше регулярно проводити невелику прибирання, ніж одну велику прибирання".

Більш того: "є свідчення того, що якщо ви зробите генеральне прибирання, рівні алергенів повернуться до початкового рівня, через місяць", - говорить доктор Рей.

Наступні домашні справи дуже важливі.

1. Пилосос

Особливо якщо у вас алергія, щотижневе використання пилососа - один з кращих способів позбутися від нежиті і чхання.

"Коли справа доходить до пилових кліщів, люди в першу чергу реагують на їх фекалії", - говорить доктор Рей. "Один грам домашнього пилу містить тисячі пилових кліщів, кожен з яких виробляє близько 20 фекальних гранул в день".

А тепер Хороші новини:" прибираючи ці гранули раз на тиждень, з часом зменшиться накопичення алергенів і знизиться загальний вплив", - говорить доктор Рей. Крім того, він всмоктує докучливі спори цвілі, пилок і шерсть домашніх тварин.

За даними американського фонду астми та алергії (AAFA), контакт з пиловими кліщами та спорами цвілі може посилити симптоми алергії, такі як чхання, нежить і сверблячі сльозяться очі. Він також може викликати напад астми, що викликає утруднене дихання, кашель, хрипи і біль у грудях.

"Пилові кліщі і цвіль виробляють певні сполуки, які викликають роздратування і запалення навіть у людей, які не страждають алергією", - говорить доктор Рей. "З точки зору якості повітря важливо, щоб всі регулярно пилососили".

2. Прання простирадлом

Ми проводимо близько третини свого життя між простирадлами, і, згідно з дослідженнями AAFA, у вашій спальні мешкає більше пилових кліщів, ніж де-небудь ще у вашому домі - ці комахи люблять зариватися в тканину. Брудні простирадла і наволочки також є розсадниками грибка, шерсті домашніх тварин і пилку.

Крім того, підтримка ліжку в чистоті допоможе вам добре виспатися. Дослідження, проведене в серпні 2017 року в журналі Allergy, Asthma and Clinical Immunology, показує, що скупчення протягом всієї ночі через вплив алергенів може серйозно позначитися на вашому сні. Тому, навіть якщо у вас все в порядку, вам все одно слід прати простирадла щотижня.

3. Прибирання кухні

"Якщо не чистити регулярно, кухні можуть стати розсадником бактерій, таких як кишкова паличка, які можуть викликати захворювання", - говорить Патерсон.

E. coli-це потенційно небезпечний організм, який найчастіше зустрічається в сирому або недовареному яловичому фарші і може привести до серйозних захворювань.

Тому після приготування їжі вимийте все, з чим ви працювали. Зверніть особливу увагу на консервні ножі, Обробні дошки, стільниці і складну техніку, таку як блендери і Кухонні комбайни - за даними медичного центру Університету Рочестера (URMC), вони схильні до високого ризику зараження. Після використання промийте їх гарячою мильною водою або киньте в посудомийну машину.

4. Чищення холодильника

Ваш холодильник - ще один головний провісник мікробів, тому варто час від часу "занурюватися" в нього.

"Очищайте його кожні пару місяців, щоб гарантувати, що ваші продукти зберігаються в гігієнічних умовах", - говорить Патерсон.

Це означає: вийміть все і протріть полиці і ящики. Прибирайте пролиті продукти і прибирайте зіпсовані продукти якомога швидше.

5. Видалення серйозної цвілі

Поверхнева цвіль і цвіль, які збираються в душі і навколо раковини, не мають великого значення. "Це не вважається шкідливим", говорить доктор Рей. "З іншого боку, структурна форма, спричинена пошкодженням води-скажімо, якщо ви живете в районі, схильному до повені, - може бути проблемою".

За даними FEMA, вдихання деяких видів цвілі може призвести до проблем зі здоров'ям, включаючи проблеми з диханням, подразнення очей та шкіри, головні болі та втрату пам'яті. Сама токсична-чорна цвіль, темно-зелена, сіра або чорна з плямами, що має затхлий запах.

6. Чи не збираєте мотлох

Приєднуйтесь до мінімалістської тенденції.

"Ви можете зменшити резервуари алергенів, не маючи під рукою зайвих речей", - говорить доктор Рей.

Зокрема, подумайте про те, щоб викинути м'які предмети, такі як килимки, декоративні подушки і портьєри (краще жалюзі).

Безлад також шкідливий для вашого мозку. У вересневому дослідженні Current Psychology, проведеному у вересні 2017 року, безлад був пов'язаний з прокрастинацією, стресом і незадоволеністю. Час направити Марі Кондо!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти