Гінеколог назвала способи полегшити довгі місячні

2 грудня 2021, 00:45
Як каже медик-гінеколог Катерина Шулакова, в окремих випадках потужні, затяжні і рясні менструації можуть відбуватися через деякі гінекологічних захворювань.
Місячне
Гінеколог назвала способи полегшити довгі місячні / ua.depositphotos.com

Є деякі способи полегшити рясні і/або тривалі місячні у жінок. Про це відомий акушер-гінеколог Катерина Шулакова в бесіді з порталом 7днів.

За словами медика, нормальна менструація триває не більше восьми днів з поступовим зменшенням обсягу виділень. Вона зазначила, що затяжні і рясні менструації можуть відбуватися через деякі гінекологічних захворювань.

Шулакова допускає варіант з прийомом кровоспинних препаратів, проте зазначила, що процес повинен відбуватися під пильним контролем лікаря. І дасть ефект в разі об'єктивно патологічної менструації. Вона також підкреслила, що хоч такі засоби допоможуть впоратися з рясною кровотечею, вони не зможуть вирішити проблеми, що лежать в його основі.

відео дня

Гінеколог зазначила, що полегшити перебіг місячних також допоможуть правильний режим, повноцінний сон і відпочинок, а також зниження кількості стресів і важких фізичних навантажень.

читайте такожПобачити і заплакати: названі 5 дрібниць, які дико старять жінку

Нагадаємо, раніше вчені повідомляли про те, що менструальний цикл може бути важливим маркером здоров'я - нерегулярні або перервані менструації раніше були пов'язані з безліччю захворювань - включаючи рак, діабет, хвороби серця, проблеми з обміном речовин і навіть проблеми з психічним здоров'ям.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти