Головний санлікар пояснив, коли перехворілим на COVID-19 потрібно робити щеплення

15 жовтня 2021, 14:56
Як каже головний санлікар ігор Кузін, вчені довели-вакцина проти COVID-19 не впливає на РНК або ДНК, геном людини, не змінюючи нічого в організмі.
Вакцинація
Вакцинація / УНІАН

Людина, яка перехворіла коронавірусною хворобою (COVID-19), може відправлятися на вакцинацію через шість-вісім місяців після одужання. Про це в ефірі "UA: Українське радіо" повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін.

Але, за його словами, такий стан речей застосовується до пацієнтів, які не належать до групи ризику. Він зазначив, що для людей з групи ризику щеплення необхідно отримувати відразу після одужання і після завершення первинного циклу реабілітації.

"Щодо антитіл, то немає референтного рівня антитіл, щоб не захворіти", - сказав медик.

відео дня

Кузін каже, що вчені довели-вакцина проти COVID-19 не впливає на РНК або ДНК, геном людини, не змінюючи нічого в організмі.

"Вакцини пройшли два повноцінних етапи досліджень і вже завершується третій етап клінічних досліджень, а це вже фінальний етап безпеки вакцини", – сказав головний санітарний лікар країни.

читайте такожЯка вакцина ефективніша і чи потрібна бустерна вакцинація світу: ізраїльський лікар дав відповідь

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що всесвітня організація охорони здоров'я закликала владу країн не проводити кампанії з додаткової вакцинації проти коронавірусу хоча б до кінця вересня. На той час у ВООЗ пояснили розривом між кількістю щеплень у багатих і бідних країнах, яке невпинно збільшується.

Пізніше заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що Україна знаходиться на піку вакцинальної кампанії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти