Міський парк у Маріуполі стане туристичним магнітом - архітектор

25 березня 2021, 13:50оновлено 25 березня 2021, 14:22
Зараз парк знаходиться в дуже поганому стані, зазначив Хірокі Мацуура.
Хірокі Мацуура
Хірокі Мацуура / thearchitect.pro

Реалізація першого недержавного гірничо-металургійного університету "Метінвест політехніка" в Маріуполі дозволить городянам відвідувати будь-яку частину парку. Про це в інтерв'ю УНІАН заявив Хірокі Мацуура, нідерландський архітектор проекту, директор компанії MADMA urbanism + landscape і архітектурного бюро MASA architects.

"Крім будівлі університету ми хочемо оживити весь простір в районі університету і парку. Зараз тільки чверть території парку упорядкована, інша частина-занедбана. Ми повинні дозволити людям відвідати будь-яку частину парку, щоб по-справжньому його оживити", - сказав він.

Архітектор зазначив, що ВУЗ спроектований таким чином, щоб поліпшити паркову частину території.

відео дня

"Ми хочемо зробити будівлю університету частиною парку. Вона, звичайно ж, буде виконувати функції університету, але, наприклад, на першому поверсі ми хочемо продовжити парк в саму будівлю, зробити будівлю частиною парку", - повідомив Мацуура.

Архітектор підкреслив, що зараз парк знаходиться в дуже поганому стані і практично непридатний для цих цілей. Він упевнений, що така реконструкція парку зробить його туристичним магнітом, а також хорошим місцем для проведення дозвілля городян.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти