Халва в домашніх умовах: кілька головних секретів приготування

10 травня 2023, 15:27оновлено 10 травня 2023, 16:10
2463
Халва - улюблені ласощі багатьох, її можна приготувати і в домашніх умовах. Ми розповімо в чому користь і шкода халви соняшникової.
Халва в домашніх умовах
Халва в домашніх умовах / ua.depositphotos.com

Десерт до чаю - невід'ємна частина раціону багатьох людей. Велика кількість з них люблять і халву. Приготувати цей десерт досить просто, халва в домашніх умовах виходить ніжною і приємною на смак.

У чому користь і шкода халви соняшникової - почнемо з початку

Халва - не тільки смачний, але і частково корисний десерт. Вся справа в тому, що в халві з насіння соняшнику є вітаміни В1 і F1. Ці елементи позитивно впливають на роботу серця, нервової системи і навіть підвищують імунітет. Крім іншого, як не дивно - дані вітаміни є перешкодою для відкладення поганого холестерину в артеріях людини, а також значно впливають на стан і красу шкіри і волосся.

Що входить до складу соняшникової халви - інгредієнти

Халва на 57 відсотків складається з насіння соняшнику. Тобто, для 100 грам халви знадобиться 57 грам насіння, але це не все. Насіння змішують з патокою, розчином карамелі, приготованим на основі цукру з додаванням кореня солодки. Іноді в халву додають какао або різні горіхи, найчастіше - арахіс.

відео дня

Як зробити халву в домашніх умовах з насіння соняшнику - простий спосіб

Для середньої порції халви вам знадобиться 250 грам очищеного насіння соняшнику, також 150 грам цукру, 50 мілілітрів води і трохи меленої кави.

Починати приготування варто з обсмажування на сухій сковороді насіння до коричневого кольору, а також його помолу в блендері до супер-дрібної крихти.

В окремому сотейнику необхідно приготувати сироп, а саме 50 мл води проварити з 150 грамами цукру до солом'яного кольору, не помішуючи.

Отриману карамель необхідно гарячою вилити в крихту з насіння і ретельно швидко перемішати до однорідної маси.

Масу, яка у вас вийде - необхідно утрамбувати в формочку і залишити остигати на кілька годин. Також за бажанням в халву можна додати обсмажений арахіс, какао або каву.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти