Шалена оптична ілюзія: лише генії знайдуть панду в натовпі людей за 17 секунд

19 червня 2023, 21:13оновлено 20 червня 2023, 15:16
4264
Нова оптична ілюзія змусила багатьох людей чухати голову, оскільки впоратись із її вирішенням не кожному під силу.
головоломка
Тільки геній знайде панду в натовпі / Joao Seabra

Оптичні ілюзії – це цікавий спосіб перевірити своє зорове сприйняття та навички вирішення проблем. Вони можуть змусити нас побачити речі, яких насправді немає, або навпаки – приховати те, що знаходиться перед нашими очима.

Нова оптична ілюзія змусила багатьох людей чухати голову, оскільки впоратись із її вирішенням не кожному під силу. Так, на чорно-білому малюнку зображено натовп людей. І десь у цьому натовпі вміло ховається панда та чекає, щоб її помітили. Чи можете ви її знайти всього за 17 секунд? Зауважимо, що раніше Главред розповідав про складну оптичну ілюзію з 19 століття, де потрібно було знайти обличчя вершника за 15 секунд. Лише люди з високим IQ впораються з цим завданням.

головоломка
Спробуйте знайти панду / Joao Seabra

Вам уже вдалося знайти панду? Не хвилюйтеся, якщо вам здається, що панди ніде немає. Нижче наводимо кілька порад, які допоможуть впоратися із цим завданням.

Подивіться на всю картину: почніть з уважного огляду всього зображення, не фокусуючись на якійсь конкретній частині. Це дасть вам загальне уявлення про те, з чим ви маєте справу, і допоможе вам ознайомитися зі сценою.

Шукайте закономірності чи аномалії: люди в костюмах на зображенні можуть здаватися схожими, але нехай це вас не вводить в оману. Зосередьтеся на будь-яких нерівностях або візерунках, які можуть виділятися серед інших. Наш мозок чудово розпізнає форми та предмети, які відрізняються від норми.

Проаналізуйте оточення: хоча люди в костюмах здаються важливими, не забудьте вивчити фон і будь-які присутні об’єкти. Іноді оптичні ілюзії приховують елементи в несподіваних місцях, щоб обдурити нас.

Отже, чи була ця головоломка легкою? Ви знайшли панду? Якщо ваша відповідь ствердна, вітаємо, ви дуже спостережливі. Якщо панду знайти не вдалося, то ось відповідь: панда ховається в середньому лівому куті зображення.

Шалена оптична ілюзія: лише генії знайдуть панду в натовпі людей за 17 секунд
Правильна відповідь / Joao Seabra

Дивіться відео про те, як врятувати мозок під час війни:

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти