Хитрість на гачку: як зберігати банани, щоб не почорніли

7 червня 2023, 12:42
Банан - фрукт примхливий і зберігати його не просто. Однак у людства є лайфхаки.
банан
Банани можна заморожувати і зберігати кілька місяців / pixabay

Залежно від стиглості при покупці, банани можуть зберігатися на столі від двох до шести днів. Якщо у вас завжди є банани, варто придбати тримач з гачком. Відповідь на питання - "де зберігати банани в домашніх умовах" - дуже проста.

Підвішування фруктів виключає можливість появи чорних крапок, які трапляються, коли банани лежать одне на одному. Ви також повинні тримати плоди подалі від прямих сонячних променів, оскільки тепло від сонця може призвести до їх швидкого дозрівання.

Як і у багатьох фруктів, охолодження та заморожування можуть продовжити життя бананів. Однак, якщо щось виходить з-під контролю, і ви приходите додому з купою почорнілих бананів, завжди є чудове рішення: банановий хліб.

відео дня

Як зберігати нарізані банани?

Нарізані банани швидко знебарвлюються, тому краще не різати їх, поки ви не будете готові до вживання. Однак, якщо ви збризнете їх невеликою кількістю лимонного соку, це знизить рівень pH і запобіжить потемнінню.

Як зберігати банани в холодильнику?

Дотримуючись трюку з лимоном, покладіть їх у холодильник, загорнувши в поліетиленову плівку або в герметичний контейнер або пакет для зберігання продуктів. При такому зберіганні нарізані банани можуть залишатися свіжими протягом трьох-чотирьох днів.

Чи можна зберігати банани в холодильнику?

Так, ви можете зберігати банани в холодильнику. Тільки майте на увазі, що прохолодний і сухий клімат уповільнює процес дозрівання, тому банани не зберігаються в холодильнику в супермаркеті. Іншими словами, якщо ви покладете зелені незрілі банани в холодильник, вони, швидше за все, так і залишаться зеленими.

Чому банани не можна зберігати в холодильнику?

Занадто раннє розміщення банана в холодильнику може фактично зіпсувати фрукти і викликати так звану "холодну травму", яка зупиняє процес дозрівання і робить банани гіркими на смак.

Як зберігати банани в морозилці?

Заморожувати банани можна, і потрібно! Збийте заморожені банани в блендері, і ви отримаєте солодкий вершковий мус — ідеально підходить для основи смузі або для самостійного вживання в якості бананового морозива.

Просто зачекайте, поки ваші банани повністю дозріють, перш ніж заморожувати їх, оскільки холод морозильної камери зупинить процес дозрівання бананів. Найкраще очистити і нарізати банани перед заморожуванням, щоб з ними було легко працювати, коли ви будете готові їх використовувати.

Як заморозити банани правильно: рецепт

Щоб заморозити банани, покладіть скибочки на деко, застелене пергаментним папером, і поставте їх у морозильну камеру. Як тільки вони заморозяться (це не займе багато часу), перекладіть їх у закриту ємність або поліетиленовий пакет. Цей крок, хоча і не зовсім необхідний, не дозволить скибочкам банана злипатися і утворювати масу. Ми пропонуємо позначити контейнер датою і кількістю бананів всередині, щоб інформація була легкодоступна, коли вам захочеться фруктів.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти