Винахідливі громадяни СРСР клали цеглу в бачок унітазу: навіщо так робили

19 травня 2023, 07:21
Цегла в бачку унітаза сильно виручала людей в ті часи.
Навіщо в СРСР клали цеглу в бачок унітазу
Навіщо в СРСР клали цеглу в бачок унітазу / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

У Радянському Союзі існувало безліч дивовижних і незвичних речей, однією з яких була цегла в бачку унітаза.

Ця незвичайна практика мала свої особливі причини.

Лайфхак працює досі

Головною причиною, по якій люди в СРСР клали цеглу в бачок унітаза, була економія води. У той час в країні існував дефіцит водних ресурсів, і кожна крапля була цінна. За допомогою цегли зменшували обсяг води, необхідної для повного змиву, тим самим знижуючи витрати на водопостачання.

Крім того, система санітарії в СРСР була застарілою і неефективною. Багато унітази не володіли достатньою силою змиву, що викликало часті засмічення і незадовільне видалення відходів. Кладучи цеглу в бачок, люди компенсували недоліки системи, створюючи додатковий тиск і покращуючи змив.

Як ще можна зменшити витрату води при змиві унітаза?

  • Установка дворежимної кнопки змиву. Один з найбільш ефективних способів знизити витрату води при змиванні унітазу - встановити дворежимну кнопку змиву. Ця модифікація дозволяє вибрати між повним і половинним змивом, в залежності від необхідності. Половинний змив використовує значно меншу кількість води і ідеально підходить для змиву рідких відходів, тоді як повний змив використовується для твердих відходів. Це дозволяє істотно скоротити витрату води, зберігаючи при цьому ефективність змиву.
  • Установка змивного бачка з регульованим об'ємом води. Інший варіант-установка змивного бачка з регульованим об'ємом води. За допомогою такого бачка можна налаштувати обсяг води, який буде використовуватися при кожному змиві. Шляхом зменшення обсягу води до мінімально необхідного рівня можна істотно скоротити витрату води, зберігаючи ефективність змиву.

Дивіться відео про те, як змінювався туалет протягом століть:

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти