Ходити по будинку без тапочок не можна: чому прикмети і лікарі так категоричні

23 серпня 2022, 15:04
Ми розібралися, чому не можна ходити по будинку без тапочок.
Тапочки
Чому не можна ходити по будинку без тапочок / скріншот

Ходити по будинку в тапочки або без - питання, на який складно дати однозначну відповідь. Лікарі і навіть цілителі кажуть, що ходити босоніж — це корисно, але таку думку поділяють не всі.

Главред розбирався, чому не можна ходити по будинку без тапочок і чим це може нашкодити.

Не можна ходити босоніж: це до добра чи до біди

Прикмета говорить, не можна ні в якому разі ходити босоніж, коли в будинку небіжчик, і в той день, що померлого поховали, теж. Тобто, небіжчика з дому вже винесли, але в цей день все одно роззуватися в цьому будинку не можна.

відео дня

Найчастіше прикмети про те, що босоніж ходити не можна, пов'язані з тим, що через це може загрожувати людині бідність і різні хвороби. Якщо подумати, то стає зрозуміло,"звідки вітер віє": сьогодні-то, зрозуміло, босоніж ходять за власним бажанням, а в давнину, коли прикмети складали, це було зовсім по-іншому.

У людей часто просто не було взуття, навіть постолів і валянок, бувало, не було, така була бідність. У кого ж взування була, незаможні намагалися зберегти її і надягали тільки у свята. Ось звідси і прикмета: босоніж ходиш – бідняк.

У давні часи кожен день носити взуття вважалося мало не розкішшю і чимось на зразок недосяжного комфорту. Ось бідняки і ходили босоніж, навіть дорослі люди, а малюки і поготів: вони й виростали із взуття швидко, та й носити її, як правило, акуратно не вміли.

Чому потрібно одягати тапочки будинку

Вплив на сон. Тапочки допомагають нижнім кінцівкам залишатися в теплі, що сприяє розширенню кровоносних судин. Подібне" поведінку " кровоносних судин дає сигнал мозку, що пора готуватися до сну. При їх розширенні відбувається перерозподіл тепла по всьому організму, що сприяє переходу до стану спокою.

Захист ступень. Найочевиднішим з усіх переваг носіння тапок в квартирі є захист ступень. У квартирі на підлозі може накопичуватися бруд. А якщо людина ненавмисно розбила скляний посуд, то кусочки скла можуть впитися в незахищену ногу. При цьому тапочки врятують ноги від порізів.

Наявність інфекцій. Патологічні організми, які можуть бути занесені в квартиру на вуличному взутті, швидше потраплять на босі ноги людини і з'являться початком захворювання. Також різноманітні інфекції можуть бути занесені домашніми тваринами, з якими постійно гуляють на вулиці.

Бактеріальні та грибкові інфекції не дрімають

Всі ми думаємо, що підлога в нашому будинку абсолютно чистий. Хоча так, підлогу може виглядати чистим і бездоганним, але на ньому так багато мікробів і бактерій, що ви не можете побачити їх неозброєним оком. Незважаючи на миття підлог і прибирання пилососом, ви не зможете запобігти потраплянню шкідливих мікроорганізмів в будинок з водою, повітрям та іншими переносниками.

Носіння тапочок допомагає захистити ваші ноги від інфекційних захворювань стоп. Деякі з них - грибок нігтів на ногах і епідермофітія стопи.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти