Холодильник буде сяяти: прості лайфхаки з оцтом і содою

1 березня 2023, 17:45
Сода і оцет допоможуть очистити холодильник від бруду, а також позбавити від неприємного запаху.
холодильник, сода, оцет
Як помити холодильник содою і оцтом / колаж фото Olx, ua.depositphotos.com

Навіть у досвідчених і охайних господинь може з'явитися неприємних запах з холодильника. Та й взагалі його час від часу потрібно гарненько мити, щоб через конденсат не провокувати розвиток грибка.

Саме чудово те, що для цього не потрібно купувати дорогі миючі. Відмінним варіантом стане те, що і так напевно є на вашій кухні - укусу і сода. Саме ці засоби зроблять ваш холодильник неймовірно чистим, а головне, приберуть зайвий запах.

Як часто потрібно мити холодильник

Взагалі прибирання в холодильнику потрібно проводити регулярно. Вам і самим буде приємно, якщо після його відкриття там буде чистота і порядок. А ось більш ретельне прибирання потрібно проводити раз на місяць або кілька місяців.

Як помити холодильник харчовою содою

Вам знадобиться склянка гарячої води і всього 2 столові ложки харчової соди. Це все необхідно гарненько розмішати, щоб вийшов однорідний рідкий миючий засіб. Якщо ви вважаєте, що однієї склянки вам не вистачить, то можете зробити більше, головне не забувайте про співвідношення 1 стакан води до 2 столових ложок соди.

Після того як ви приготували миючий засіб, вам необхідно намочити в розчині ганчірку і добре протерти всі полки, ящики, стінки і ручки холодильника. Після цього ви можете пройтися ще раз ганчіркою змоченою вже в звичайній воді.

Як помити холодильник оцтом

Вам знадобиться вода і оцет. Все необхідно змішати в пропорціях 3:1 (вода:оцет). Цей розчин найкраще помістити в пульверизатор і обробити ним внутрішню частину порожнього холодильника.

Оцет допоможе прибрати неприємний запах, бактерії. У важкодоступних місцях для очищення холодильника можна використовувати ватяну паличку, змочену в оцті.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти