Хурма буде солодкою, як мед: як довести фрукт до стиглості вже вдома

11 січня 2023, 20:33
Виявилося, що зробити хурму солодкою може морозилка, тепла вода і навіть яблука.
хурма
Як зробити хурму солодшою / pixabay

Саме взимку в Україні починається найкращий сезон для того, щоб їсти хурму. В цей час фрукт найбільш солодкий і найменш терпкий. Хоча це, звичайно, більше залежить від сорту.

Однак далеко не всі можуть вибрати стиглу і смачну хурму. Багато хто вважає, що цей фрукт повинен бути дуже м'яким. Але насправді, є сорти хурми, де фрукт твердуватий. Тут легко помилитися.

Якщо ви купили хурму, але вона виявилася незрілою, то не потрібно засмучуватися. Є кілька способів, які дійсно можуть допомогти дозріти цьому фрукту вже вдома.

Навіщо потрібно заморожувати хурму і як це правильно робити

Якщо ви вибрали хурму і вона виявилася терпкою і не сильно солодкою, то морозилка – місце, куди варто покласти фрукт. Виявилося, що при низькій температурі хурма позбавляється від терпкості за рахунок руйнування тканин.

Перед заморожуванням хурму потрібно помити, а потім висушити. Кожен плід необхідно обернути харчовою плівкою або покласти в пакет, після чого можна відправляти в морозилку.

Якщо ви хочете використовувати хурму для приготування якихось страв, то краще відразу нарізати фрукт шматочками і розкласти їх на поверхні контейнера, застеленого харчовою плівкою.

Варто відзначити, що після заморозки хурма стає дуже м'якою і нерідко її потрібно потім їсти ложкою.

Навіщо замочувати хурму і як це робити

Під дією теплої води тканини в хурмі також починають руйнуватися, як і під дією холодних температур. Тож тепла вода також може зробити ваш фрукт солодшим.

Для цього потрібно замочити хурму в теплій воді приблизно на 9-12 годин. Після цього фрукт сміливо можна їсти і насолоджуватися його солодкістю.

Як зробити хурму солодшою за допомогою яблука

Вам необхідно покласти хурму в один пакет з яблуками або перестиглими бананами. Залишити фрукти разом потрібно на 2-3 дні. Цього часу буде достатньо, щоб хурма повністю дозріла.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти