І перед гостями не соромно: як прибрати сечовий камінь в унітазі

10 листопада 2022, 12:46оновлено 10 листопада 2022, 14:18
Щоб підтримувати унітаз в чистоті, перш за все потрібно позбутися саме від жовтого нальоту на ньому.

І перед гостями не соромно: як прибрати сечовий камінь в унітазі
Як прибрати сечовий камінь в унітазі / pixabay.com

Унітаз - це місце де постійно скупчуються хвороботворні бактерії, а наявність в зливних трубах вапняного нальоту і сечового каменю цьому сприяє.

Щоб підтримувати туалет в унітаз, перш за все потрібно позбутися саме від жовтого нальоту на ньому. Зробити це можна як покупними, так і народними засобами. Ми зібрали найкращі методи.

Як очистити унітаз від сечового каменю

Щоб почистити унітаз від в'їдливого нальоту, потрібно для початку видалити з зливної труби всю наявну воду, для цього потрібно перекрити доступ води і видалити вже наявну, це можна зробити за допомогою старого ополоника, або банки, великої спринцівки, вантуса або будь-якої іншої ємності, якої можна прибрати зайву рідину зі зливного отвору.

Наявність води знизить ефективність засобів, для видалення каменю, тому для максимального ефекту, варто трохи повозитися, щоб отримати потрібний результат.

Народні засоби для чищення унітазу

Оцет є практично в кожному будинку, його використання не обмежується кулінарними потребами. Сфера його застосування досить широка і одне з таких застосувань — чистка унітазу.

Для того, щоб очистити зливну трубу унітазу від нальоту, потрібно стакан оцту і старі ганчірки. Оцет бажано підігріти, хоча можна використовувати розчин кімнатної температури.

Потім підігрітим оцтом, попередньо одягнувши рукавички, рясно просочуємо старі ганчірки і укладаємо їх на уражені ділянки зливу. Унітаз закривається кришкою і залишається на деякий час. Наліт під дією оцту розм'якшується і легко відділяється від поверхні за допомогою шпателя або ножа.

Лимонна кислота. Цей порошок давно зарекомендував себе як чудовий засіб для видалення різних накипів і вапняних відкладень. Тому вибираючи це засіб для боротьби з сечовим каменем, результат не змусить себе чекати.

Лимонну кислоту слід нанести вологою губкою або ганчіркою товстим шаром на уражені ділянки, залишити на кілька годин, а потім вжалити жорсткою губкою або йоржиком. Іноді процедуру слід повторити до повного усунення нальоту.

Харчова і кальцинована сода. Її можна використовувати як в чистому вигляді, так і в компанії з оцтовою кислотою, а деякі господині залучають ще й хлорний відбілювач.

У разі вибору хлору для чищення унітазу, слід подбати про захист легенів від виділення їдкого газу, для цих цілей варто подбати про хорошу вентиляцію туалетної кімнати і можливості щільно закрити унітаз.

Харчова сода, в співвідношенні з кальцинованої перетворюється за допомогою води в густу кашку, яка і наноситься на пошкоджені поверхні.

Хлорка. Робота з цим засобом вимагає особливої обережності, так як при невмілому поводженні можна отримати опік дихальних шляхів. Завдяки своїм властивостям, що дозволяє не тільки видалити наліт, але і вбити всі можливі мікроби, хлорка все ж залишається одним з найпоширеніших засобів, що застосовуються для чищення унітазів.

"Важка артилерія" при чищенні унітазу

Якщо забруднення дуже старі і шар вапняних наростів дуже товстий, тоді в боротьбу вступають сильнодіючі речовини.

Соляна кислота. Застосування соляної кислоти вимагає дотримання правил безпеки. Пари кислоти вдихати не рекомендується! Заборонено використання кислоти при наявності пластикових труб, а при роботі потрібно одягати рукавички. Кислота наноситься на внутрішню поверхню унітазу і під обідок, залишається на 15 хвилин і змивається йоржиком і великим потоком води.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти