Ідеальний рецепт: що робити, щоб сирники не прилипали до сковорідки

10 червня 2023, 19:46оновлено 11 червня 2023, 14:48
Як смажити сирники на сковороді так, щоб вони були рум'яні та не прилипали до сковорідки.
Ідеальний рецепт: що робити, щоб сирники не прилипали до сковорідки
Як правильно смажити сирники під кришкою або без / колаж: Главред, фото: instagram/natapakhulska, instagram/galia.baluvana

Які сирники мають бути всередині, щоб смакували всій родині. Прості і легкі поради для приготування найулюбленішої страви - Главред розібрався у деталях приготування.

Чому сирники залишаються сирими

Найчастіша проблема із якою зіштовхуються більшість господинь - волога у домашньому сирі. Перед початком готування сирників, потрібно ретельно віджимати сир. Він на перший погляд може здаватись сухим, але краще ще раз повторити віджим.

Потрібно мати гарну сковорідку, щоб сирники гарно посмажились. Найкраще підходить чавунна пательня. Варто смажити сирники на середньому вогні, але укладати їх потрібно на гарячу сковороду із олією. Якщо вам здається, що сирники можуть бути сирими всередині, то можна перестрахуватись і накрити сковороду кришкою, щоб вони прогрілися.

Ще один лайфхак, щоб всередині сирники гарно прожарювалися. Потрібно формувати кружечки маленького діаметра за висотою 1 сантиметра. Тоді коржі просмажаться швидко і вберуть менше олії. В результаті сирники будуть просмажені та рум'яні.

Скільки смажити сирники напівфабрикати

  1. Із морозилки дістаємо заморожені сирники, але не варто розморожувати їх. На плиті розігріти сковорідку, налити олію і розігріти її на великому вогні.
  2. Заморожені сирники потрібно викласти у розігріту скороду, щоб вони не торкались один одного. Продовжувати смажити на середньому вогні. Потрібно смажити сирники 7-10 хвилин.
  3. Після того, як утворилась рум'яна скоринка, потрібно перевернути сирники на інший бік і смажити ще 5 хвилин до утворення такої ж рум'яності. Потім накрити швидко кришкою і підсмажити ще хвилин 10, зменшивши вогонь до мінімуму.
  4. От і все - готові сирники викласти на тарілку та подати до столу!

Дивіться відео, як приготувати ліниві вареники:

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти