Ігристий феєрверк новорічного карнавалу: скільки зберігається відкрите шампанське

1 січня 2023, 03:30
Чи можна зберігати шампанське при кімнатній температурі - несподівана відповідь на просте запитання.
шампанське
Чи можна отруїтися відкритим шампанським / Pixabay/Myriams-Fotos

Новорічні свята - найулюбленіші усіма, від малого до великого. Для дітей це пора сюрпризів і подарунків, а дорослі часто відзначають в тісному колі під келих шампанського.

Практично кожен стикався з тим, що після гучного застілля в пляшці залишається недопите шампанське. З іншими напоями проблем не виникає – їх можна легко закрити пробкою. А ось з ігристим справи йдуть інакше.

Термін придатності шампанського

На будь-якій пляшці шампанського можна знайти маркування. Виробник зазвичай пише стандартний термін зберігання - 12 місяців. Однак нерідко термін зберігання шампанського буває і більше. Напій може зберігатися в закритій тарі навіть до трьох років. Разом з тим не варто ставити експерименти та випробовувати долю – намагайтеся слідувати рекомендаціям виробника стосовно термінів зберігання шампанського.

Чи можна зберігати шампанське в морозилці

Нерідко для швидкого охолодження пляшку шампанського поміщають в морозилку. Робити це можна обережно і строго дотримуючись тимчасовї рамки. Пам'ятайте, що шампанське замерзає при температурі -5..9 ° С.

Тут діють елементарні закони фізики - вино (втім, як і пиво) при замерзанні розширюється. Це призводить до того, що тиск змінюється і пробка починає мимовільно відкорковуватися. Крім того, при тривалому зберіганні шампанського в морозилці пляшка може вибухнути або тріснути.

Як зберігати шампанське у квартирі

Не варто залишати пляшку шампанського де попало навіть у квартирі. Пам'ятайте, що це специфічний продукт, що вимагає певних умов зберігання.

Подбайте про те, щоб пляшка шампанського перебувала в місці, де не буде різких перепадів температури. При цьому середній показник температури в місці зберігання шампанського повинен бути в межах 14-18 градусів.

Ще одна важлива умова правильного зберігання шампанського - місце повинно бути захищене від прямих сонячних променів. Також небажані різкі сторонні запахи.

Скільки зберігається відкрите шампанське

Шампанське є специфічним напоєм, якщо вже відкрили пляшку, то краще весь вміст вжити за один раз і не залишати на потім.

У разі, якщо все-таки залишилася частина недопитого шампанського в пляшці, не розтягуйте задоволення. Адже відкрите шампанське не варто зберігати понад добу навіть в холодильнику. При цьому відкриту пляшку постарайтеся закоркувати пробкою або саморобної "затичкою" з харчової плівки, фольги, або навіть звичайної серветки.

Додамо, що після закінчення 24 годин ігристе у відкритій пляшці напевно практично видихнеться і втратить свій початковий смак і аромат.

Що робити з відкритою пляшкою шампанського

На сьогодні практично не знайдеш пластмасових пробок в пляшках шампанського. А встановити на місце дерев'яну - завдання нерозв'язне. Однак вихід є. У великих супермаркетах, а також в спеціальних магазинах і на маркетплейсах в Мережі можна знайти спеціальну пробку, яка легко встане на місце і збереже вміст у відкритій пляшці.

Читайте більше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти