Імбир не дарма називають суперпродуктом: кому варто їсти диво-коренеплід

5 листопада 2022, 16:35
Одне з найвідоміших властивостей імбиру - допомагати при харчових отруєннях, нудоті і блювоті
Імбир
Як отримати максимальну користь з імбиру / pixabay.com

Імбир можна з упевненістю назвати суперпродуктом, оскільки такої кількості корисних речовин як ньому, не міститься ні в одному продукті.

Корисність імбиру полягає в змісті близько 400 природних сполук. Основна цінність полягає в наявності мікро - і макроелементів: кальцію, фосфору, міді, селену, заліза, цинку. Вітаміни представлені групами в, До, Е. імбир здобуде:

  • 80% води, 15% вуглеводів, клітковину, золу;
  • амінокислоти-триптофан, метіонін, лейцин;
  • ефірне масло;
  • жирні кислоти-каприлову, лінолеву, олеїнову;
  • куркумін-природний антибіотик і імуномодулятор.

Камфен, ліналоол, борнеол, бета-каротин, інші хімічні сполуки позитивно впливають на організм. Однак вміст нутрієнтів невеликий-1% добової норми. Енергетична цінність - 15 ккал/100 г.

відео дня

Бореться з мікробами

Деякі хімічні сполуки у свіжому імбирі допомагають організму боротися з мікробами. Вони особливо добре зупиняють ріст бактерій, таких як кишкова паличка, а також можуть стримувати віруси, такі як РСВ.

Заспокоює запалені м'язи

Імбир не позбавить від м'язового болю на місці, але з часом він може приборкати хворобливість. У деяких дослідженнях люди з м'язовими болями від фізичних вправ, які приймали імбир, мали менший біль на наступний день, ніж ті, хто цього не робив.

Знижує рівень цукру в крові

Одне недавнє невелике дослідження показало, що імбир може допомогти вашому організму краще використовувати інсулін. Потрібні більш масштабні дослідження, щоб побачити, чи може імбир допомогти поліпшити рівень цукру в крові.

Знижує рівень холестерину

Щоденна доза імбиру може допомогти вам боротися з" поганим " рівнем холестерину ЛПНЩ. У недавньому дослідженні прийом 5 грамів імбиру на день протягом 3 місяців знизив рівень холестерину ЛПНЩ у людей в середньому на 30 пунктів.

Захищає від хвороб

Імбир багатий антиоксидантами, сполуками, які запобігають стресу та пошкодженню ДНК вашого організму. Вони можуть допомогти вашому організму боротися з хронічними захворюваннями, такими як високий кров'яний тиск, хвороби серця та хвороби легенів, а також сприяти здоровому старінню.

Як вживати імбир

Кава та імбир створюють потужний дует, який допомагає боротися з вільними радикалами (не забувайте, що кава є одним з найбагатших джерел антиоксидантів).

Щоб отримати цей ранковий суперпродукт і повністю розкрити корисні властивості кореня, просто додайте мелений імбир в чашку або турку (1 чайну ложку на чашку) або спробуйте приготувати Єменський напій кішр. Цю традиційну імбирну каву п'ють на Близькому Сході. Він покращує травлення і допомагає шлунково-кишковому тракту впоратися з важкою їжею.

Якщо ви віддаєте перевагу починати свій ранок з чашки чаю, а не кави, тоді приготуйте імбирний напій. Деякі звикли пити такий чай в холодну пору для зміцнення імунітету, але ми рекомендуємо починати з нього щоранку.

Крім зігріваючого ефекту, імбирний чай усуває нудоту, позбавляє від заколисування або ранкового токсикозу, викликаного вагітністю. Також такий напій багатий на вітамін З, який відмінно зміцнює імунітет.

Варення з імбиру ідеально поєднується з ранковими тостами, а ще його можна комбінувати з арахісовим маслом. Такий джем не втрачає своїх корисних властивостей і стане чудовою альтернативою звичному вершковому маслу або шоколадній пасті. Відмінний варіант для людей з підвищеним рівнем цукру в крові.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти