Ім'я Макар: значення, доля, характер

19 жовтня 2021, 13:43
Яка пора року Щаслива для Макарів і скільки разів вони відзначали день ангела у вересні - в матеріалі Главреда
Значення імені Макар
Значення імені Макар / ua.depositphotos.com/

Чоловіче ім'я Макар, рідкісне, але шановане православною церквою. У святцях шанують святих з ім'ям Макар 47 разів на рік. У жовтні у Макарів іменини 2, 5, 11, 18, 19, 24, 25 числа.

Про те, які православні свята чекають християн в останньому місяці осені, читайте в нашому матеріалі: Православний календар на листопад 2021: важливі дати і церковні свята.

Ім'я Макар: значення

Ім'я грецького походження. Воно походить від слова "Макаріос", що означає "блаженний","щасливий". Також в міфології "Макаріос" - один з епітетів верховного бога Зевса.

відео дня

Зменшувально-пестливі форми імені: Макарка, Макарша, Мака. Церковна форма імені - Макарій.

Ім'я Макар на різних мовах світу:

  • Італійська, іспанська – Макарио;
  • Фінська – Макари, Карі;
  • Болгарський - Макару.

Ім'я Макар в історії

Макарій Великий - являється однією з найвідоміших особистостей, шанованих церквою. Макарій Єгипетський після смерті батьків став послушником у старого відлюдника. Місцевий єпископ звів його в сан клірика, однак це обтяжувало Макарія і він відправився в Фаранську пустелю, де багато років провів на самоті. У період правління імператора Валента він був засланий на острів, де проживали язичники. Згідно з легендою, Макарій зцілив дочку ватажка і тим самим змусив остров'ян увірувати в вчення Христа. Він прожив довге життя і помер в 391 році. Мощі святого знаходяться в Амальфі, в Італії.

Ім'я Макар: доля, характер, сумісність

Доброзичливість, працьовитість, відкритість, акуратність, вміння прощати образи і визнавати власні помилки – найбільш позитивні якості носія імені, які проявляються вже з самого дитинства. Однак є і негативні сторони особистості - Макари можуть бути грубими і нестриманими людьми.

Доля імені в любовних відносинах досить непередбачувана і буде складно передбачити розвиток подій. Він може стати підкорювачем сердець і зупинити його буде складно. Завжди оточений увагою Макар не буде відчувати самотності.

Собі в обраниці Макар вибирає не вітряну кокетку, а жінку розважливу, з серйозним поглядом на життя. Він надійний партнер, хоч і рідко говорить про свої почуття. У жінках Макар цінує спокійну вдачу і хазяйновитість.

Чоловіки з ім'ям Макар підходять до питання батьківства з усією серйозністю. Він велику увагу приділяє освіті дітей. Гуртки та секції – це точно про його діточок. З сина хоче виховати справжнього чоловіка.

Найкращі стосунки у Макара з Олександрою, Євгенією, Юлією, Ладою, Софією, Валентиною та Уляною.

Міцний союз можливий з Розою, Ніною, Вірою, Агатою, Неллі.

Не варто пробувати з Оленою, Маріанною, Ліною, Стелою, Міррою, Радою.

Астрологія імені Макар

  • Знак Зодіаку - Козеріг.
  • Планета-покровитель - Сонце.
  • Щасливий день - середа.
  • Пора року - зима.
  • Колір - білий.
  • Талісман - ялиця і сокіл, камінь – алмаз, яшма.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти