Зникнуть накип і неприємний запах: 3 ідеальні способи, як почистити пральну машину для профілактики

16 травня 2023, 15:40
Профілактика пральної машини від накипу та інших поширених проблем повинна проводитися регулярно, щоб проблема не ускладнилася.
Стиральная машина, лимонная кислота, сода, уксус
Як почистити пральну машину для профілактики/ колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Накип, пліснява і неприємний запах з пральної машинки – це безперечно страшний сон кожної господині. Але як би ми не старалися, з часом цих проблем все одно не уникнути. Машинка, як і будь-яка інша річ у домі, потребує особливого догляду та регулярного очищення. Саме тому кожній господині і кожному господарю варто знати, як для профілактики почистити пральну машину. Адже такі проблеми краще не запускати до такого рівня, коли вони вже стануть нестерпними.

Пральна машина – це не той предмет, який можна з легкістю очистити всього лише за допомогою ганчірки і миючого засобу. Недостатньо буде просто протерти усі доступні поверхні. Тому насправді питання, як і чим почистити пральну машину, складніше, ніж може здаватися на перший погляд.

Насамперед варто пам’ятати кілька основних правил, виконання яких дозволить вам якомога довше уникати виникнення сильних забруднень, накипу і неприємного запаху:

відео дня

1. Стежте за тим, скільки миючого засобу ви використовуєте, і намагайтеся не зловживати ним. Особливо варто бути уважними з пральним порошком – якщо часто сипати більше порошку, ніж потрібно, його залишки будуть накопичуватися всередині машинки.

2. Якщо на одязі є дуже сильні забруднення, спробуйте позбутися від них перед пранням, щоб велика кількість бруду не потрапляла у барабан машинки.

3. Використовуйте спеціальні засоби, які захищають від накипу.

4. Після прання дверці машинки потрібно залишати відкритими, щоб уся волога могла легко випаруватися. Якщо пральна машина не буде сохнути належним чином, всередині може утворитися грибок.

Як почистити пральну машину для профілактики

Тепер давайте розглянемо, якими домашніми засобами можна легко почистити пральну машину всередині від несерйозних забруднень. Час від часу варто влаштовувати профілактичне прання для пральної машини. Це означає, що під час циклу прання у машинці перебуватиме тільки засіб, який допоможе її очистити, але не буде одягу.

1. Оцет і сода

Потрібно четверту частину чашки соди розчинити у такій самій кількості води і залити цю суміш у лоток для миючих засобів. При цьому в барабан машинки потрібно залити дві чашки спиртового білого оцту або звичайного 9%-го оцту. Після цього запустити холостий (без речей) цикл прання, обравши режим з найдовшим часом і виставивши найвищу температуру.

2. Лимонна кислота

Досить популярним є спосіб, як зробити профілактику пральної машини лимонною кислотою. Для профілактичного очищення саме таким способом знадобиться від 1 до 6 пачок лимонної кислоти. Яку саме кількість використовувати, варто обирати індивідуально, опираючись на розміри і ступінь забруднення пральної машини.

Потрібно висипати лимонну кислоту у лоток для миючих засобів, і далі запустити машинку, обравши найдовший режим прання і максимальну температуру.

3. Відбілювач

Потрібно налити всередину барабана до 1 літра відбілювача і увімкнути найдовший режим прання. Температуру потрібно обрати найвищу. Але потрібно встигнути перед полосканням увімкнути паузу і залишити машинку на 1 годину. Після цього продовжити прання.

Коли цей цикл прання завершиться, потрібно запустити машинку у режимі швидкого прання за температури 30 градусів, щоб вимилися залишки засобу.

Якщо час від часу проводити профілактичне очищення одним із зазначених вище способів, вдасться уникнути виникнення серйозних забруднень, накипу і неприємного запаху у машинці.

Але варто пам’ятати, що такі способи підходять для профілактики або несерйозних забруднень. Проте крім цього час від часу потрібно приділяти машинці більше уваги і проводити повне очищення. У такому разі варто почергово вручну очистити лоток для порошку, резинку, барабан, ТЕН, фільтр зливного насоса і зливний шланг.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти