Підсумки футбольного сезону 2020/2021: найцікавіше, що ви могли пропустити

27 травня 2021, 22:00
У 2020-2021 роках футбольним світ зник за зачиненими дверима, а всі матчі проходили під звуки штучного шуму натовпу.
Підсумки футбольного сезону 2020/2021: найцікавіше, що ви могли пропустити
Малиновський - найкращий асистент серії А / УНІАН

У 2020-2021 роках футбол зник за зачиненими дверима, гравці колективно стали на коліна на підтримку акції Black Lives Matter, а матчі проходили переважно під звуки штучного шуму натовпу.

Це був також сезон, в ході якого 12 клубів намагалися назавжди змінити гру, і коли спорт втратив двох своїх безсмертних, Дієго Марадону і Паоло Россі.

Підсумки футбольного сезону 2020/2021

"Мюнхенська Баварія" галопом виграла дев'ятий поспіль титул чемпіона Бундесліги в Німеччині, а "Манчестер Сіті" легко повернув собі звання чемпіона Англія.

відео дня

В Іспанії відбулася тристороння сутичка між "Барселоною", "Реалом" і "Атлетіко Мадрид", де взяли гору останні, а у Франції "Лілль" Крістофа Гальтьє здолав могутній ПСЖ.

В Італії та Шотландії звалилися династії: "Рейнджерс" Стівена Джеррарда знадобилося 10 років, аби пройти шлях від банкрута до чемпіона Прем'єршипа, а в Серії А "Інтер" Антоніо Конте виграв своє перше Скудетто за 11 років, залишивши "Ювентус" біля розбитого корита.

У Туреччині "Бешикташ" виграв місцевий чемпіонат у 21-й раз, тоді як у Португалії "Спортінг Лісабон" вперше за 19 років перервав дуополію "Бенфіки" і " Порту"

Це був також сезон, в ході якого 12 європейських клубів намагалися втілити в реальність давно бажаний намір. Зрештою, запропонована ними "Суперліга" звалилася під вагою публічного презирства протягом 48 годин після офіційного анонсу, але гнів кипів набагато довше. Матч між "МЮ" і "Ліверпулем "довелося скасувати після того, як протестувальники прорвалися на поле "Олд Траффорд", пошкодили газон і телевізійне обладнання, а потім зіткнулися з поліцією за межами поля.

Суперліга

Це був не найкращий сезон і для так званої "еліти". Більшість з них, як і раніше, домінувала на футбольному полі, але їх правління було затьмарене скандалами і мильними операми. У "Барселоні" повалений колишный президент Хосеп Бартомеу був заарештований в рамках розслідування у справі "Барсагейт", яке розгорілося у 2020 році. Новоспечений президент "Барси" Джоан Лапорта успадкував понад 1 млрд євро боргу.

"Реал Мадрид" теж знаходиться в досить складному становищі. За цілий рік "вершковим" так і не вдалося підписати жодного гравця, і, попри те, що агент Міна Райола і його висхідна зірка Ерлінг Холан здійснили візит в середині сезону, ймовірно, в надії почати аукціон між обома іспанськими грандами, пройде пристойний відрізок часу, коли Реал і Барса зуміють розщедритися на трансферному ринку.

А ось "Рексем" з п'ятого дивізіону Англії може вже зараз. У лютому цього року стало відомо, що голлівудські актори Раян Рейнольдс і Роб Макелхенні стали власниками валлійського футбольного клубу з однойменного міста на півночі Уельсу. Тоді як фанати лондонського "Арсеналу "все ще тішать себе ілюзіями, що власник "Спотіфая" Даніель Ек зуміє переконати керівництво клубу в особі Стена Кронке продати "канонірів".

Було місце і курйозним ситуаціям. В Іспанії, суддя закінчив гру "Севілья" - "Гранада" на хвилину раніше. Футболістів покликали дограти матч. В Англії, в матчі "Іпсвіч Таун" – "Нортгемптон", головний арбітр Даррен Дрісдейл не витримав криків і пободался з гравцем під час матчу, а захисник "Ман Сіті" Рубен Діаш оригінальним способом допоміг нашому Зінченку правильно розташуватися під час пробиття штрафного.

Підсумки футбольного сезону 2020/2021: найцікавіше, що ви могли пропустити

Загубленим в новинному циклі знайшовся Жозе Моурінью: його звільнили з "Тоттенхема" після 18 місяць біля керма "шпор", але його безробіття протрималося всього 15 днів. З нового сезону він буде головним тренером італійської "Роми". Його учень, Андре Віллаш-Боаш, можливо, повернеться не так скоро. Він почав сезон, відповідаючи за марсельський Олімпік, але закінчив його, як учасник в чемпіонаті світу з ралі після звільнення через незгоду з трансферною політикою клубу.

Також звільнені були Лусьєн Фавр, Кріс Уайлдер, і Томас Тухель, який згодом взяв роль Френка Лемпарда в "Челсі", а Маурісіо Почеттіно переїхав на "Парк де Пренс". У попередньому клубі Почеттіно. "Тоттенхеме", Раян Мейсон став наймолодшим тренером в історії англійської Прем'єр-Ліги у віці всього 29 років.

У Японії найстаріший професійний гравець у світі не показує ознак того, що він планує вішати "бутси на цвях": Кадзуесі Міура з "Йокохама" підписав новий річний контракт, який закінчиться після його 54-річчя. А ось в Китаї таких довгожителів немає. Чинний чемпіон країни "Цзянсу Сунін" припинив своє існування всього через 3 місяці після завоювання свого першого трофея.

У німецькому "Шальке" теж панував хаос. З початку сезону, керівництво гельзенкірхенського клубу звільнило 5 різних тренерів, що, в підсумку, так і не допомогло утримати прописку в еліті. Вище по таблиці, Марко Роуз покинув Гладбах на користь "Дортмунда", Аді Хаттер поїхав з Айнтрахта до Франкфурта зайнявши його місце, – а на вершині харчового ланцюга – "Баварія" оголосила про призначення наставника "РБ Лейпциг" Юліана Нагельсмана головним тренером Мюнхенської команди з 1 липня 2021 року. Загалом, все, як завжди, в Бундеслізі.

Підсумки футбольного сезону 2020/2021: найцікавіше, що ви могли пропустити

Нагадаємо, що вже цієї суботи, 29 травня, відбудеться фінал Ліги чемпіонів. Манчестер Сіті "Пепа" проти Челсі "Тухеля".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти