З чудо-жінки в старезну бабцю: 6 грубих помилок в макіяжі, які старять

23 лютого 2023, 11:54
Макіяж, який робить старше, радує, коли потрібно втекти на дискотеку в юності. Дорослій жінці допускати такі помилки в мейкапі категорично не варто.
Який макіяж старить обличчя
Який макіяж старить обличчя / pexels.com

Макіяж може бути чудовим способом виглядати молодше і красивіше, але деякі помилки в макіяжі можуть насправді додати віку.

Який макіяж старить обличчя? Багато що залежить від типу використовуваної косметики і техніки її нанесення, проте існують поширені помилки, що додають вік в макіяжі. Главред розповість, який макіяж старить обличчя і як зробити мейкап інструментом, який підкреслює природну красу.

Нижче перераховані найбільш поширені помилки в макіяжі, які можуть викликати ефект старіння, і прості поради, як цього уникнути. Дотримуючись цих нескладних правил, ви можете уникнути помилок в макіяжі, які старять. Слідкуйте за новими тенденціями та експериментуйте з різними методами мейкапу, щоб знайти той, який підходить саме вам.

відео дня

1. Занадто багато пудри. Використання великої кількості цього косметичного засобу може призвести до того, що шкіра буде виглядати сухою, як пергамент, і зморшки на обличчі стануть більш помітними. Після нанесення пудри, змахніть її залишки з обличчя широким пензлем для макіяжу. Якщо сумніваєтеся в тому, який відтінок пудри вам обрати, зверніть свою увагу на транспарентні (прозорі) продукти.

Який макіяж старить обличчя
Чому макіяж додає вік / pexels.com

2. Недоречний колір помади. Занадто темна або занадто яскрава помада може додати вам кілька зайвих років. Якщо мова не йде про вечірній макіяж, на кожен день обирайте нейтральні відтінки помади, які відповідають вашому кольору шкіри. Нюдовая помада - безпрограшний варіант, який повинен бути в сумочці кожної сучасної дами будь-якого віку.

3. Неправильне нанесення тіней. Уникайте нанесення тіні занадто близько до внутрішнього куточка ока і не використовуйте занадто яскраві кольори. Також варто утриматися від блискіток (в повсякденному макіяжі). Не підводьте нижню повіку занадто жирно і не тушуйте тіні в цій області занадто глибоко – такий макіяж візуально зробить вас старше.

Який макіяж старить обличчя
Що в макіяжі старить / instagram.com

4. Занадто багато контурування. Кілька років тому техніка контуринга зробила справжній прорив в мейкапі – вона може допомогти виділити риси обличчя і правильно розставити акценти (наприклад зробити більш виразними вилиці або приховати друге підборіддя). Але занадто яскраве контурування відтінками, які не підходять кольоротипу вашої шкіри, може зістарити вас. Пам'ятайте, що завдання цієї техніки – зробити акцент на натуральних рельєфах.

5. Неправильне нанесення рум'ян. Колись рум'яна були чи не єдиним засобом для візуального омолодження обличчя. Однак сьогодні, при всьому різноманітті відтінків і текстур, наносити рум'яна потрібно виходячи з форми обличчя – просто круглі яблучка по центру будь-який макіяж перетворять в несмак, і зістарять вас на десяток років. Пам'ятайте, що обирати відтінок потрібно під природний колір губ, а рум'яна з блискітками можна наносити лише в тому випадку, якщо ваше обличчя має ідеально рівний тон, без природних недосконалостей шкіри.

Який макіяж старить обличчя
Помилки в макіяжі, які старять / instagram.com

6. Поганий догляд за шкірою. Незалежно від того, який макіяж ви використовуєте, неправильний догляд за шкірою зробить навіть самий крутий і стильний мейкап маскою старості на вашому обличчі. Пам'ятайте, що макіяж повинен доповнювати вашу шкіру, а не замінювати догляд за нею. Приділяйте достатню увагу догляду за шкірою, щоб вона виглядала здоровою і молодою без додаткових декоративних засобів, тоді і макіяж не буде додавати вам віку.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти