З "Дії" зникла функція видалення COVID-сертифіката: як тепер оновити його після повної вакцинації

12 листопада 2021, 16:32оновлено 25 листопада 2021, 13:22
Це зробили після скарги користувачів, які випадково видаляли документ.
Дія
Дія прибрала функцію, яка створювала проблеми з covid-сертифікатами / Мінцифри

У Мінцифри оперативно відреагували та усунули проблему в додатку "Дія". Тепер користувачі програми не можуть випадково видалити свій COVID-сертифікат.

Як розповів глава відомства Михайло Федоров, на цю проблему скаржилися багато українців. Річ у тім, що відповідна кнопка "Видалити" однією з перших з'являлася при відкритті меню сертифіката. Тому дану функцію Видалити сертифікат" прибрали взагалі.

За його словами, нова версія "Дії" з'явиться після схвалення Google і Apple і буде доступна в маркетах обох компаній. На доказ Михайло Федоров розмістив скріншот меню Covid-сертифіката із програми "Дія", на якому відсутня кнопка видалення цифрового документа.

відео дня
З 'Дії' зникла функція видалення COVID-сертифіката: як тепер оновити його після повної вакцинації
Скріншот оновленого меню covid-сертифіката

Щоб оновити "жовтий" сертифікат на "зелений" після повної вакцинації необхідно надіслати новий запит на отримання оновлень, тобто видаляти нічого не потрібно. Після обробки заявки дані повинні автоматично оновитись.

З 24 вересня на порталі "Дія" з'явилася можливість згенерувати і роздрукувати сертифікат про вакцинацію від коронавірусу. Також в "Дії" незабаром з'явиться сертифікат про одужання від коронавірусу, негативний ПЛР-тест та вже з'явився дитячий ковід-сертифікат.

Раніше Мінцифри спростило генерацію COVID-сертифіката в "Дії", випустивши важливе оновлення системи. Відтепер українцям не потрібно створювати цифровий підпис за допомогою фото ID та вертіти головою перед камерою смартфона.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти