З пральної машинки смердить каналізацією: як швидко позбутися неприємного запаху

13 листопада 2022, 09:40оновлено 13 листопада 2022, 10:51
Неприємний запах з пральної машинки може з'явитися через недотримання правил використання техніки.
Прання, Дівчина біля пральної машини, пральна машина
Запах каналізації з пральної машинки - що робити / ua.depositphotos.com

У кожному будинку, де є пральна машинка, людина може зіткнутися з проблемою неприємного запаху. Сморід може навіть нагадувати каналізаційний запах.

Якщо ви впевнені в тому, що всі деталі були приєднані правильно і ваша пралка справна, то, може, справа в бактеріях, які встигли там обжитися.

Чому з'являється неприємний запах

Часто причиною неприємного запаху може бути просте недотримання правил використання пральної машинки. Якщо ви завжди закриваєте дверцята пралки, а також лоток для порошку, то можете не дивуватися появі смороду.

відео дня

Справа в тому, що якщо закривати дверцята відразу після прання, то волога не може знайти місце, щоб випаруватися, тим самим вона залишається всередині техніки і сприяє розмноженню бактерій. Барабан може бути абсолютно чистим, але всі ці мікроби найчастіше живуть всередині і ви їх просто так не помітите.

Постійна волога і вогкість - відмінне місце проживання мікробів. В таких умовах в пральній машинці може з'явитися навіть грибок.

Як позбутися неприємного запаху і що потрібно робити в майбутньому

Як ви вже зрозуміли, одним з найважливіших залишається те, що необхідно хоча б на якийсь час після прання відкривати лоток для порошку і двері машинки.

Щоб добре очистити її від сміття всередині, краще викликати майстра, який вміє це робити. Але якщо ви впевнені в своїх силах, то відкрутіть шланг, який зливає воду з машинки і гарненько його промийте.

Також потрібно вимити лоток для порошку і саме місце, куди цей лоток вставляється. Обов'язково не залишайте без уваги гумові ділянки в барабані. Саме в них може залишатися багато сміття.

Раз в 1-2 місяці використовуйте лимонну кислоту або спеціальні засоби, щоб очистити ТЕН. Таким чином ви зможете позбутися від накипу та бактерій.

Варто відзначити, що майстри рекомендують не використовувати кондиціонери\ополіскувачі або робити це рідко. Вважається, що саме ці засоби сприяють появі нашарувань, що в підсумку може привести до розмноження бактерій і появи неприємного запаху.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти