Позбавляємося від герпесу за 1 день: симптоми і дієві народні засоби від застуди

17 січня 2023, 10:00
Розповімо про 5 способів позбутися від герпесу на губах в домашніх умовах.
Як позбутися від герпесу на губах за 1 день
Як позбутися від герпесу на губах за 1 день / pixabay.com

Холодна пора року запам'ятовується не тільки святами, а й застудами. Однією з таких неприємностей є герпес на губах або на носі. Запалене місце покривається бульбашками, свербить, болить і довго заживає. Багато хто задається питанням, як позбутися герпесу за 1 день. На це питання є відповідь, про яку ми розповімо нижче.

Застуда на губах: що це

Перш, ніж шукати спосіб, як позбутися від герпесу на губах за 1 день народними кошти або аптечними препаратами, варто розібратися, що викликає таку реакцію на шкірі.

Причиною неприємних відчуттів є вірус герпесу, який присутній в організмі більшості людей. Він проявляє себе тільки при наступних умовах:

відео дня
  • зниження імунітету;
  • переохолодженнях або перегрівах організму;
  • при впливі на шкіру сонячних променів і вітру;
  • при активізації хронічних захворювань.

Також вважається, що інфекція активізується при гормональних змінах в організмі і при проведенні тих чи інших медичних маніпуляцій. Якщо з'являється хоча б один з перерахованих факторів, на губах або крилах носа з'являються бульбашки, почервоніння, а дана область починає свербіти, щипати і боліти.

Вірус герпесу: симптоми

Близько 95% населення нашої планети є носіями вірусу герпесу. "Застуда" на губах, носі, в ротовій порожнині і в інших областях на обличчі з'являється у дітей, чоловіків і жінок. Перш, ніж шукати способи, як позбутися від герпесу в домашніх умовах, потрібно розібратися, які симптоми з'являються під час захворювання:

  • ділянка шкіри, де збирається з'явитись "застуда" червоніє свербить, поколює і пощипує;
  • запалення - з'являються одна або кілька бульбашок, наповнених рідиною;
  • виразка - бульбашки досягають свого максимального розміру і лопаються, а лімфатична рідина з частинками вірусу потрапляє на здорову шкіру;
  • підсихання і загоєння – бульбашки, що лопнули підсихають і покриваються коричневою скоринкою, а потім шкірний покрив відновлюється.

Вважається, що вилікувати герпес на губах за 1 день неможливо, так як перераховані симптоми і стадії проходять самі за 7-10 днів. Однак можна запобігти розвитку інфекції.

Вірус герпесу: як позбутися за 1 день

Основними методами позбавлення від висипань на губах і на носі є противірусні препарати в таблетках і мазях. Також існує відповідь на питання, як позбутися від герпесу за 1 день народними засобами. Препарати повинен виписати лікар відповідно до розташування висипання, а народні засоби доступні всім в будь-який час.

Пропонуємо наступні методи позбавлення від "застуди" на губах:

  1. З появою свербіння і почервоніння на губі потрібно обробити це місце звичайною зубною пастою. Герпес проходить на наступний день і не розвивається до стану бульбашок. Не можна використовувати пасту з барвниками або гель.
  2. Ще одним методом може стати валідол. Його так само, як і пасту наносять на місце розвивається герпесу. Препарат знімає неприємні відчуття і підсушує шкіру. Валідол можна замінити спиртом або одеколоном.
  3. Щоб підсушити бульбашки, що вже утворились потрібно зробити компрес з білої глини. Вона підсушить "водянки" і прискорить їх загоєння.
  4. Боротися з герпесом, що розвивається на губах можна за допомогою соку каланхое і алое. Сік цих рослин знезаражує запалену зону і підсушує бульбашки, які вже встигли утворитись.
  5. Відвар з ромашки і меліси відмінно допомагає позбутися від герпесу за ніч. Ромашка має в'яжучу і загоюючу дію, а меліса – антибактеріальну і протизапальну. Компреси з трав'яного відвару можна робити в перші дні розвитку "застуди".

Вам буде цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти