Більшість робить це неправильно: як правильно обрізати півонії на зиму

30 червня 2023, 12:43оновлено 30 червня 2023, 13:30
1281
Главред розповість в якому місяці обрізати півонії на зиму і чому робити це обов'язково.
Як правильно обрізати півонії на зиму
Як правильно обрізати півонії на зиму / колаж: Главред, фото: instagram cosy_garden

Півонії - улюблені квіти багатьох людей. Воно й не дивно - ця квітка вражає розкішною формою і приємним ароматом практично кожного. Однак як і будь-яка квітка, півонії вимагають догляду не тільки до цвітіння, але і після. Ми розповімо вам, як правильно обрізати півонії на зиму і чому це обов'язково потрібно зробити.

Що буде, якщо не обрізати півонії на зиму

Обрізка рослин - дуже важливий етап, який може зберегти життя кущів і квітів, а також допомогти їм ще більше радувати вас в наступному сезоні. Півонії вимагають обрізки на зиму і пропуск цієї необхідності загрожує неприємними наслідками. Наприклад, якщо не обрізати півонії - то у всьому саду можуть почати розвиток спори грибків і личинки комах. Також листя, що залишилося може згнити під снігом до весни, а це в свою чергу - призведе до зараження грунту і рослин, які були висаджені поруч. Можуть з'явитися такі хвороби, як сіра гниль і іржа.

В якому місяці обрізати півонії на зиму

Півонії не потрібно обрізати відразу після цвітіння. Коли кущ відцвів - варто зрізати тільки квітку, яка зів'яла. А ось обрізка на зиму проводиться відповідно до температури на вулиці. Коли прийдуть перші заморозки і стебла ляжуть на землю - можна обрізати. Найчастіше такі погодні умови наступають в листопаді.

відео дня

Під яким кутом обрізати півонії

Дуже важливо не просто обрізати півонії, а й зробити це правильно. Незважаючи на те, що ця квітка досить міцна і стійка, обрізати її потрібно. Стебла півонії необхідно зрізати якомога ближче до землі, залишаючи приблизно близько трьох сантиметрів. А ось обрізаним листям можна акуратно викласти рослини на зиму, тільки за умови, що вони вчасно буде прибрано.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти