Відома дієтологиня розповіла, якою має бути ідеальна вечеря

22 жовтня 2021, 20:17
Вигадуючи щодня корисні вечері, безліч людей стикається з дилемою – а що приготувати сьогодні?
1634835878-6891.jpg
Яким повинен бути ідеальний вечерю / ua.depositphotos.com

Вечеря – головний ворог стрункої фігури, адже саме неправильний прийом їжі у вечірній час миттєво відкладається на боках. Так якою ж повинна бути ідеальна вечеря? Нумо розбираймось.

Дієтолог, коуч зі здорового способу життя Анна Пархоменко у своєму інста-блозі пояснила, що таке ідеальна вечеря, які її цілі та які продукти підійдуть для вечірнього прийому їжі. Загалом експерт виділяє 5 основних функцій вечері.

Для чого нам вечеря:

  • Щоб дати енергію. Попри те, що після вечері ми лягаємо спати й здається начеб-то для цього енергія не потрібна, насправді 80% енергії потрібні тілу для роботи клітин. Й навіть коли ми відпочиваємо – організм працює.
  • Для забезпечення тіла вітамінами та мінералами. За 2 прийоми їжі вкрай тяжко отримати добову норму йоду, заліза, селену та інших нутрієнтів. Тож саме триразове продумане харчування стане профілактикою дефіцитів.
  • Саме вечеря є природним снодійним. Раціонально продумані продукти покращать якість сну та допоможуть уникнути нервових прокидань о 5 ранку.
  • Знижує рівень стресу.
  • Вдоволення смакових рецепторів. Якщо ми задовольняємо себе корисними продуктами, зменшується кількість переїдань, а це своєю чергою збільшує тривалість життя.

Як зібрати корисну тарілку

Каша
Як зібрати корисну тарілку / ua.depositphotos.com

Ось що варто включити у вечірнє меню:

  • складні вуглеводи 1 – 2 види у будь-якій комбінації: каша + бобові, картопля + батат. Саме ці продукти продукують енергію, збагачують тіло вітамінами, працюють як антистрес та снодійне);
  • ненасичені жири – 1 продукт: авокадо, горіхи, насіння. Це наситить тіло та стане чудовою профілактикою серцево-судинних хвороб;
  • насичені жири – 1 продукт: вершкове масло, сир, кисломолочний сир, м'ясо. Ще один пункт, що відповідає за ситість і адекватне виділення жовчі;
  • можна додати білки тваринного походження, можна не додавати (залежить від показань);
  • 100 – 150 грамів овочів і зелень. Забезпечує організм вітамінами, покращує моторику ШКТ;
  • 100 – 150 грамів ягід або 1 фрукт. Вивільняє енергію, насичує вітамінами та антиоксидантами.

читайте такожЇсти та не товстіти: топ-5 безпечних продуктів для вечері

відео дня

Раніше дієтологиня, нутриціологиня, фахівець зі здорового харчування Ганна Гоголева назвала ТОП-5 варіантів корисної вечері для стрункої фігури, які швидко й легко готуються. Слушний варіант знайдеться як для щоденних застіль, так і для романтичних вечерь або прийому гостей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти