До Землі мчить астероїд - його розмір більший за Біг Бен: вчені NASA оцінили ризики

9 січня 2022, 03:16
Астероїд 2013 YD48, який пролетить повз Землю 11 січня, досягає колосальних розмірів - 104 метри. За ним уважно спостерігають астрономи.
астероїд
Величезний астероїд наближається до Землі / Фото pixabay.com

У січні 2022 в напрямку орбіти Землі мчать два астероїди. Найбільший з них за розміром більший за знаменитий лондонський Біг-Бен. Наблизяться астероїди до нашої планети 11 і 19 січня.

Небесні тіла виявили вчені з Лабораторії реактивного руху NASA за допомогою панелі управління Asteroid Watch, пише Dailystar.

Вчені NASA запевнили, що астероїди не представлятимуть реальної загрози для нашої планети, оскільки пройдуть на великій відстані від Землі.

відео дня

Астероїд 2013 YD48, який пролетить повз Землю 11 січня, досягає колосальних розмірів - 104 метри. Це більше, ніж Біг Бен. За ним уважно спостерігають астрономи на предмет будь-якого можливого відхилення від передбачуваного маршруту.

Астероїд, який пролетить повз нашу планету 19 січня, називається (7482) 1994 PC1. Він регулярно відвідує нашу частину галактики, здійснюючи оборот по орбіті кожні 47 років.

Зазначимо, будь-які великі об'єкти, які знаходяться на відстані менше 6,5 млн км, вважаються "потенційно небезпечними".

Нагадаємо, 22 січня 2021 до Землі підлетів гігантський астероїд. Його діаметр становив 55 метрів.

У березні до Землі наблизився найбільший астероїд 2021 року. Він рухався з приголомшливою швидкістю - 124 тис. кілометрів на годину. Знаходилося небесне тіло в п'ять разів далі Місяця.

Також Главред повідомляв про небезпечний астероїд 2020, який пролетів на відстані 120 тисяч кілометрів від Землі. Небесне тіло відноситься до групи Апполонів.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти