Як швидко очистити машину та скло від снігу та льоду: найкращі способи

13 січня 2022, 12:25
Беремо на озброєння!
Як швидко очистити машину та скло від снігу та льоду: найкращі способи
Як очистити машину від снігу та льоду / колаж Главред

З приходом холодів всіх водіїв дратує очищати машину від снігу. Для автолюбителів немає нічого гіршого, ніж рано вставати в сніговий день, щоб очистити машину від снігу, що випав.

Главред зібрав 5 рекомендацій, за допомогою яких ви зможете зробити це набагато швидше і правильно.

Паркуємося у вигідному місці

Постарайтеся залишити автомобіль ближче до основної проїжджої частини, звідки з ранку вам буде простіше виїхати з двору. Також спробуйте припаркувати машину поруч з будівлею. В такому випадку вашу машину, можливо, засипле снігом набагато менше.

відео дня

Починаємо з коліс

Перш ніж чистити сніг навколо автомобіля, очистіть для початку колеса. Далі зосередьтеся на нижній частині автомобіля, прибравши сніг з-під машини. Переконайтеся, що у вихлопній трубі автомобіля немає снігу. Засмічення вихлопної труби може привести до збоїв в роботі двигуна, а також до потрапляння вихлопних газів в салон.

Щітка або неабразивна мітла - кращі помічники

Дешеві щітки, скребки та мітла можуть пошкодити лакофарбове покриття автомобіля. Але і якісними щітками потрібно вміти користуватися. Якщо сильно натискати на щітку, то пошкодити можна що завгодно. Ні в якому разі не видаляйте сніг з машини лопатою.

Далі дах

Очищайте машину від снігу завжди з даху, рухаючись вниз до вікон, капоту, багажника, задніх і передніх ліхтарів. Знімаючи сніг з машини, не тисніть на нього. Всі рухи повинні бути по прямій лінії. Таким чином, якщо відбудеться випадкова подряпина, вона буде менш помітною.

Допоможе "пєчка"

Не потрібно прибирати весь сніг з машини. Адже ви можете включити обігрів і розморожування, а все інше дозволять зробити сучасні технології. Для цього включіть обігрів скла, обігрів дзеркал заднього виду і поставте обдув лобового скла на максимальний режим.

читайте такожПростіше нікуди: як очистити чавунну, керамічну і сковорідку з антипригарним покриттям

Як тільки автомобіль прогріється, тепле повітря швидко нагріє скла машини, що дозволить розтопити сніг і лід на них.

Як розморозити лобове скло

За допомогою автомобільного скребка. При його використанні будьте готові до можливої появи подряпин, тому зіскрібати потрібно дуже обережно.

Спеціальний розморожувач. У спеціалізованих магазинах можна купити рідкості, які допомагають перетворити лід на лобовому склі у воду і легко зібрати його щіткою.

Зимовий омивач. З його допомогою можна швидко розморозити лобове скло через спирт, що міститься в його складі.Раніше в Державній службі з надзвичайних ситуацій українців попередили про сильну ожеледицю у низці областей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти