Як швидко і смачно засолити помідори: секретна добавка гарантує результат

14 липня 2023, 01:30
12587
Малосольні помідори без закатки - головний секрет смачної закуски.
помідор
Малосольні помідори з часником і зеленню швидкого приготування / Instagram / allakorbut3273

Домашні соління давно є одним з центральних страв на столах багатьох сімей. У кожної господині може бути свій секрет приготування солоних помідорів, проте є відразу кілька основних правил, яких варто дотримуватися.

Як солити помідори

Основне правило при засолюванні помідорів - це вибір відповідних томатів, які не повинні бути переспілими або зіпсованими. Ще одна важлива умова - підготовка розсолу і підбір необхідних інгредієнтів.

Порядок дій:

відео дня
  • у чистій воді розмішайте цукор і сіль, а також додайте спецій і прянощів (лавровий лист, перець горошком і корінь хрону);
  • воду з доданими в неї інгредієнтами необхідно закип'ятити;
  • отриманим гарячим розсолом залийте помідори і накрийте кришкою;
  • дайте томатам настоятися і просолитися протягом декількох днів при кімнатній температурі, після чого сховайте закуску в холодильник.

Скільки за часом соляться помідори

В ході засолювання помідорів варто дотримуватися певних часових рамок, які допоможуть отримати смачну закуску. Банки з помідорами, слід прикрити капроновими кришками і залишити настоюватися протягом 4-7 днів при кімнатній температурі. Явна ознака дозрівання - помутніння розсолу, після чого помідори можна прибирати в холодильник або у льох.

Скільки за часом стерилізуються помідори

  • Трилітрові банки стерилізують 25 хвилин;
  • Літрові банки стерилізують 15 хвилин;
  • Півлітрові банки стерилізують 10 хвилин.

З моменту закипання рідини відраховується час стерилізації. Після закінчення процесу банки з помідорами закочують і струшують. Потім банки з помідорами ставлять кришкою вниз, вкривають пледом або ковдрою і охолоджують в темному місці.

Малосольні помідори

Порядок приготування малосольних помідорів:

  • Перед приготуванням помідори слід ретельно промити і просушити, після чого видалити плодоніжки, а зі зворотного боку нанести невеликі хрестоподібні надрізи;
  • Помідори покладіть в поліетиленовий пакет і додайте сіль, цукор, дрібно нарізаний часник і зелень (кріп, петрушку, базилік);
  • Пакет ретельно запечатайте і акуратно перемішайте його вміст, після чого помістіть його в другий пакет і складіть в каструлю або іншу зручну ємність;
  • Малосольні помідори доходять не більше 2-3 днів при кімнатній температурі, після чого перекладіть томати в посуд або контейнер і сховайте в холодильник.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти